Κατηγορίες
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αθλητικός νόμος: Πότε θα γίνουν οι επόμενες εκλογές της ΕΠΟ

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης ο νέος αθλητικός νόμος που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα κατά πλειοψηφία στη Βουλή και μεταξύ άλλων αλλάζει την περίοδο διεξαγωγής των εκλογών της ΕΠΟ.Ο προηγούμενος νόμος προέβλεπε ότι οι εκλογές γίνονται τον Οκτώβριο του έτους διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο νέος νόμος προβλέπει, ειδικά για την ΕΠΟ ότι θα γίνονται κατά το έτος των Ο.Α. αλλά ένα μήνα πριν την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου, δηλαδή εντός του θέρους και ειδικότερα την παραμονή του πρώτου αγώνα του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ 1.

Συγκεκριμένα ο νέος νόμος αναφέρει τα εξής:

“Ειδικά το Δ.Σ. της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (Ε.Π.Ο.) εκλέγεται για τετραετή θητεία εντός των μηνών Ιουνίου και Ιουλίου του έτους διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων, πριν από την έναρξη αυτών και τριάντα (30) τουλάχιστον ημέρες πριν από την έναρξη της αμέσως επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Το δεύτερο εδάφιο της παρ. 1 του άρθρου 22 ισχύει από τις αρχαιρεσίες της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (Ε.Π.Ο.) που θα διεξαχθούν πριν από τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες κατά το έτος 2024 (Παρίσι).”

Άρα οι επόμενες εκλογές στην ΕΠΟ θα γίνουν το 2024.

soccerplus.gr