Κατηγορίες
Basket Corner

Αυγενάκης: Ασφαλίζονται και οι παίκτες Β΄ και Γ’ Εθνικής

Πλάνο προοπτικής ή απλά υπόσχεση;

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, θέλει να λύσει άμεσα το τεράστιο θέμα της ασφάλισης των αθλητών των εθνικών κατηγοριών, βάζει στο Αθλητικό Νομοσχέδιο ειδική ρύθμιση και γι’ αυτό το θέμα που ταλανίζει τους παίκτες σε Β’ και Γ’ Εθνική, αν και το όλο ζήτημα πρέπει να περάσει και το Υπουργείο Εργασίας.

Το θέμα της ασφάλισης ήταν ένα μόνιμο όνειρο για τους παίκτες των μικρών κατηγοριών όπως της Β’ και της Γ’ Εθνικής. Ένα όνειρο που πάντα, έκαναν, ένα όνειρο για το οποίο πάλευαν πολλά χρόνια, αλλά δεν το έβλεπαν ποτέ να γίνεται πραγματικότητα. Να όμως, που το όνειρο αυτό φαίνεται πως ετοιμάζεται να πάρει σάρκα και οστά. Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, θέλει να λύσει το τεράστιο θέμα της ασφάλισης των αθλητών των μικρών κατηγοριών.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης βάζει στο Αθλητικό Νομοσχέδιο ειδική ρύθμιση και γι’ αυτό το θέμα που ταλανίζει τους παίκτες σε Β’ και Γ’ Εθνική. Το όλο θέμα βέβαια, δεν εξαρτάται μόνο από εκείνον και μόνο από το υφυπουργείο Αθλητισμού. Το ζήτημα πρέπει να περάσει και το Υπουργείο Εργασίας, καθώς είναι ένα θέμα της αρμοδιότητάς του.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης προχωράει το θέμα και όπως είπαμε θα το περάσει μέσα στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε σήμερα στην Βουλή για το όλο θέμα: «Ασφαλιστική και εργασιακή κατοχύρωση των ερασιτεχνών αθλητών στις μεγάλες κατηγορίες των ομαδικών αθλημάτων, με υπογραφή και κατάθεση ιδιωτικών συμφωνητικών. Σχετική διάταξη θα ψηφιστεί στο αθλητικό νομοσχέδιο που κατατίθεται τις επόμενες ημέρες στη Βουλή».

sportime.gr