Κατηγορίες
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ IN THE SPOTLIGHT

Αυγενάκης: «Έχω μάθει κι άλλες ιστορίες, ανάλογες της Μπεκατώρου»

Ο υφυπουργός Αθλητισμού μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε πως του έχουν εκμυστηρευτεί και άλλες ιστορίες σεξουαλικής κακοποίησης στον αθλητισμό.

Η θαρραλέα πρωτοβουλία της Σοφίας Μπεκατώρου να καταγγείλει δημόσια τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη φαίνεται πως ανοίγει τον ασκό του Αιόλου στον αθλητισμό. Ο Λευτέρης Αυγενάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, ανέφερε πως έχει ενημερωθεί και από άλλους αθλητές για ανάλογα περιστατικά και κάλεσε όσους έχουν πέσει θύματα αντίστοιχων συμπεριφορών να βγουν μπροστά για να καθαρίσει ο χώρος.

«Έχω γίνει αποδέκτης αντίστοιχων περιστατικών πολλών αθλητών και αθλητριών, γιατί έχουμε χτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης. Όμως όλα αυτά είναι προσωπικές ιστορίες που δεν μπορώ να διαχειριστώ, αν δεν έχω την εξουσιοδότηση από τους άμεσα εμπλεκόμενους. Η πρωτοβουλία της Σοφίας να έχει το θάρρος να κάνει μια δημόσια καταγγελία ανοίγει το δρόμο και στους άλλους. Καλούμε και άλλους αθλητές και αθλήτριες να βγουν μπροστά και να καταγγείλουν ανάλογα περιστατικά. Είμαστε εδώ για να τους βοηθήσουμε και να καθαρίσουμε αυτό το τοπίο. Όμως τον πρώτο λόγο τον έχει πάντα ο άνθρωπος που έχει υποστεί βία, σωματική ή ψυχολογική. Χρειάζεται πολύ προσοχή και σωστές ενέργειες για να καθαρίσουμε αυτό το χώρο. Πάμε βήμα-βήμα, χωρίς υπερβολές, με σεβασμό και εμπιστοσύνη στους αθλητές μας», τόνισε.

Παράλληλα μετέφερε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να αποβάλλει από το αθλητικό κίνημα και να παραπέμψει στη δικαιοσύνη όσους έχουν εκμεταλλευτεί τη θέση ισχύος τους. «Θα το πάμε μέχρι τέλους. Η κοινωνία μας έχει ανάγκη από υγιή αθλητισμό. Η Σοφία, την οποία εκτίμησα από την πρώτη στιγμή, είναι κομμάτι του υγιούς αθλητισμού, είναι οι… πολλοί. Οι λίγοι είναι αυτοί που θεωρούν πως είναι αμετακίνητοι, που περνούσαν πολλές κυβερνήσεις και δεν τους άγγιζε κανένας. Η αίσθηση του αμετακίνητου προέδρου ή γραμματέα δημιουργεί σε κάποιες περιπτώσεις την αίσθηση της εξουσίας πάνω στις πλάτες των αθλητών. Ο χώρος χρειάζεται καθαρό οξυγόνο, να μπει φρέσκος αέρας και γι’ αυτό με νόμο θα μπει αθλητής σε όλες τις διοικήσεις των ομοσπονδιών. Είχαμε αυτή την κατάπτυστη ανακοίνωση της ομοσπονδίας ιστιοπλοΐας. Η ίδια διοίκηση είχε μια επιθετική συμπεριφορά και σε άλλους ολυμπιονίκες, όπως στον Νίκο Κακλαμανάκη, με αγωγές και εξώδικα».

sport-fm.gr