Κατηγορίες
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ IN THE SPOTLIGHT

Αυγενάκης: “Ενοχλούνται από καθαρές εκλογές αυτοί που φοβούνται τις καρέκλες τους! Φάγαμε ξύλο και σταθήκαμε όρθιοι”

Για συνομιλία που είχε την Παρασκευή 19/2 με υψηλόβαθμο στέλεχος της UEFA έκανε λόγο ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λ. Αυγενάκης, σε συνέντευξη στο ρ/σ “Θέμα”.

Επίσης αναφέρθηκε στην υποψηφιότητα Ζαγοράκη για την προεδρία της ΕΠΟ και στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο. Σε ό,τι αφορά στο ποδόσφαιρο ο κ. Αυγενάκης δήλωσε ότι έκανε τις κινήσεις που έπρεπε να κάνει και στο πρόσωπο του Θοδωρή Ζαγοράκη και χωρίς να θελήσει να επεκταθεί τόνισε ότι διαμορφώνεται ένα καλό κλίμα από τις ΠΑΕ που έχουν τον πρώτο λόγο, που συμμετέχουν στη Super League και από τα μεγάλα κλαμπ.

Το μόνο ξεκάθαρο, είπε ο κ. Αυγενάκης, είναι ότι η ολιστική μελέτη θα πρέπει να εφαρμοστεί στο ακέραιο από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, άρα αν ο Θοδωρής Ζαγοράκης ψηφιστεί να είναι ο νέος πρόεδρος, θα πρέπει να εφαρμόσει την ολιστική μελέτη στο κομμάτι που αφορά ΕΠΟ γιατί στο κομμάτι που αφορά πολιτεία, με το νομοσχέδιο που είναι ήδη σε διαβούλευση δε μένει καμία εκκρεμότητα, αναφερόμενος στο σημείο αυτό σε συζήτηση που είχε ο ίδιος ο κ. Αυγενάκης με κεντρικό στέλεχος της UEFA. Είπα στο στέλεχος της UEFA με το οποίο συνομιλήσαμε και για άλλα θέματα και για τους προπονητές ότι η κυβέρνηση έχει κάνει το 101% για την υλοποίηση της ολιστικής μελέτης και θα πρέπει να κάνει το ίδιο και η νέα διοίκηση της ΕΠΟ και η UEFA.Για τις εκλογές στις ομοσπονδίες ο κ. Αυγενάκης τόνισε πως θα γίνουν κανονικά με εκλέκτορες τα νόμιμα αθλητικά σωματεία, με απόλυτη διαφάνεια και αξιοπιστία μέσα από το σύστημα ΖΕΥΣ σε περίπτωση που χρειαστεί ηλεκτρονική ψηφοφορία.

“Οι εκλογές θα γίνουν μέσα από το σύστημα ΖΕΥΣ και όχι με το σύστημα που θέλουν (σ.σ. ομοσπονδίες οι ενώσεις). Όχι εξυπνάδες, ούτε πονηριές. Αν κάποιοι ενοχλούνται από τις καθαρές εκλογές είναι αυτοί που φοβούνται τις καρέκλες τους (…) Το ξύλο το φάγαμε και σταθήκαμε όρθιοι. Το τιμόνι το κρατάει ο πρωθυπουργός σε όλα τα θέματα και στον αθλητισμό”, κατέληξε ο υφυπουργός Αθλητισμού.

soccerplus.gr