Κατηγορίες
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ

Αυγενάκης: Επιστροφή στις προπονήσεις στη Super League στις 5 Μαΐου

Ολα τα μέτρα για τον αθλητισμό.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης ανακοίνωσε τα μέτρα για τον αθλητισμό και έκανε γνωστό πως οι προπονήσεις στη Super League ξεκινούν στις 5 Μαΐου.

Μετά την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως ήταν η σειρά του Λευτέρη Αυγενάκη να ανακοινώσει το πλάνο για την επαναλειτουργία του αθλητισμού στη χώρα εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού βρέθηκε μαζί με τον Σωτήρη Τσιόδρα και τον Νίκο Χαρδαλιά στη καθημερινή ενημέρωση του ελληνικού λαού και έκανε γνωστό πως σε πρώτη φάση όσον αφορά το ποδόσφαιρο, οι προπονήσεις των ομάδων της Superleague θα ξεκινήσουν στις 5 Μαΐου και θα διεξάγονται σε group.

«Ανακοινώνουμε ενδεικτικά τις βασικές αρχές των υγειονομικών πρωτοκόλλων και τον προγραμματισμό των προσεχών εβδομάδων για την σταδιακή και ασφαλή επανεκκίνηση της αθλητικής δραστηριότητας: Τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα Προπόνησης για αθλητές, προπονητές και προσωπικό ομάδων, αλλά και για διοικητικό και τεχνικό προσωπικό Αθλητικής Εγκατάστασης», είπε αρχικά.

Τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα Προπόνησης είναι:

1. Τηρούμε κατάλογο για όσους εισέρχονται στην αθλητική εγκατάσταση. Διαμορφώνουμε μια είσοδο.

2. Διεξάγουμε έλεγχο των εισερχομένων στους αθλητικούς χώρους μέσω της συμπλήρωσης ερωτηματολογίου με το πρόσφατο ιστορικό τους. Πέραν των αθλητών, όλοι οι υπόλοιποι φοράνε μάσκες.

3. Κρατάμε απόσταση δύο μέτρων από κάθε άλλο άτομο. Δεν κάνουμε χειραψίες ή εναγκαλισμούς. Αποφεύγουμε να αγγίζουμε το πρόσωπό μας.

4. Χρησιμοποιούμε αποκλειστικά τα δικά μας αθλητικά είδη, τα οποία πλένουμε στο σπίτι μας.

5. Προτιμάμε τη μεταφορά προς και από τον αθλητικό χώρο με το δικό μας μέσο μεταφοράς.

6. Ενημερώνουμε άμεσα σε περίπτωση που έχουμε συμπτώματα πυρετού, βήχα, δύσπνοιας και υπέρμετρης κόπωσης ή έχει κάποιος από την οικογένειά μας.

7. Αν έρθουμε, στη διάρκεια της προπόνησης, σε επαφή με άλλο άτομο, αρχικά πλένουμε τα χέρια μας διεξοδικά ή χρησιμοποιούμε αντισηπτικό και στη συνέχεια ξεπλένουμε το πρόσωπο μας με άφθονο νερό. Όσον αφορά στη χρήση οργάνων απολυμαίνονται, μετά τη χρήση ανά αθλητή.

8. Χρησιμοποιούμε αποκλειστικά δικά μας μπουκάλια με νερό, κατά προτίμηση εμφιαλωμένο.

9. Τα αποδυτήρια, τα ντους, το κλειστό γυμναστήριο και τα κυλικεία της εγκατάστασης παραμένουν κλειστά. Αποφεύγουμε τις τουαλέτες.

10.Αν τα ρούχα προπόνησης απολυμαίνονται από την ομάδα, τα βάζουμε σε μια υδατοδιαπερατή τσάντα και τα αφήνουμε στη μέριμνα του συλλόγου.

Ατομικές προπονήσεις

Ο Υφυπουργός Αθλητισμούς έκανε γνωστό πως θα επιτραπούν όλες οι ατομικές προπονήσεις στους αθλητές και στις αθλήτριες που έχουν ήδη προκριθεί ή διεκδικούν την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, σύμφωνα με την εισήγηση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Aτομικά αθλήματα χαμηλής επικινδυνότητας

Επίσης, όσον αφορά τους αθλητές ηλικιών Εφήβων – Νεανίδων και μεγαλύτερες θα μπορούν να κάνουν μόνο προπονήσεις σε ανοιχτούς χώρους και μόνο για ατομικά αθλήματα χαμηλής επικινδυνότητας, όπως είναι το τένις, η ποδηλασία, το γκολφ, η ιππασία, η τοξοβολία, η σκοποβολή, η κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης. Όλα αυτά πάντα υπό τις προϋποθέσεις που ορίζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και με ιδιαίτερη έμφαση στην ατομική ευθύνη.

Για τα μαχητικά αθλήματα (πάλη, Πυγμαχία, τζούντο, καράτε, κικ μποξ κ..α) επιτρέπεται προπόνηση μόνο φυσικής κατάστασης σε ανοικτούς χώρους και χωρίς επαφή και τηρώντας τις αποστάσεις.

«Προπονήσεις αθλημάτων υγρού στίβου σε κολυμβητικές δεξαμενές, θαλάσσιο σκι και αθλήματα παραλίας, όπως για παράδειγμα μπιτς βόλεϊ θα επιτραπούν σε επόμενο χρόνο. Όπως σε μεταγενέστερο χρόνο θα ληφθεί μέριμνα και για τους αθλητές ΑμεΑ», είπε ο Λευτέρης Αυγενάκης.