Κατηγορίες
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Aυγενάκης: Ευθύνες για τα κακώς κείμενα του ποδοσφαίρου έχουν και οι FIFA/UEFA

“Ήταν ατυχής η ανακοίνωση της ΕΠΟ”.

Για την “ολιστική μελέτη” των FIFA/UEFA για το ελληνικό ποδόσφαιρο μίλησε στην ΕΡΑ Σπορ και τον Σπ. Τσάμη ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λ. Αυγενάκης, λέγοντας, μεταξύ άλλων, σε απόδοση του SoccerPlus τα εξής:

“Πρέπει να υπάρξει συμφωνία κυρίων και προσπάθεια από όλες τις πλευρές να διορθωθούν τα “κακώς κείμενα”. Τώρα έχουμε τον οδηγό… Δεν υπάρχει πια δικαιoλογία ότι αυτό είναι της κυβέρνησης ή του Αυγενάκη και δεν το θέλω επειδή είμαι κατά της κυβέρνησης. Ζητάμε από την ΕΠΟ και τις Λίγκες να πράξουν…

Ευθύνες έχουν και οι FIFA/UEFA. Εδώ και τρία χρόνια είναι τοποτηρητές και δεν κατάφεραν τίποτα επειδή δεν επέμεναν και επειδή δεν υπήρχε πολιτική βούληση από την προηγούμενη κυβέρνηση. Οι Βασιλειάδης και Κοντονής αχολούνταν μόνο με το ποδόσφαιρο και εν τέλει με τρεις – τέσσερις ομάδες. Είχαν μετατρέψει το υπουργείο αθλητισμού σε υπουργείο ποδοσφαίρου.Ήταν ατυχής η ανακοίνωση της ΕΠΟ. Μιλήσαμε με τον κ. Γραμμένο. Στόχος είναι να βρούμε αυτά που μας ενώνουν. Δε μας απασχολεί, και μιλάω ως κυβέρνηση γιατί αυτήν την εντολή έχω, να βγάλουμε δοντάκια και να δαγκώνουμε ο ένας τον άλλο. Τον οδηγό πρέπει να τον αξιοποιήσουμε”.