Κατηγορίες
Γ' Εθνική IN THE SPOTLIGHT

Αυγενάκης για λοιμωξιολόγους: «Νόμιζαν ότι η Γ’ Εθνική είναι γειτονιές»!

Ατάκα που ειπώθηκε στη συνάντηση στη ΓΓΑ προχτές το βράδυ.

Ο Αυγενάκης δέχθηκε να μιλήσει με τους αθλητές για το γεγονός πώς δεν ξεκινούν τα πρωταθλήματα (Football League και Γ’ Εθνική, μια ημέρα πριν το μεγάλο συλλαλητήριο που ετοιμάζουν την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα.

«Σε θέατρο του παραλόγου εξελίσσεται  το σίριαλ της επανόδου στις προπονήσεις της Football League και της Γ΄ Εθνικής, με τον Λευτέρη Αυγενάκη να εμφανίζεται θορυβημένος με το αυριανό συλλαλητήριο των αθλητών στο Σύνταγμα και να παραδέχεται ότι οι λοιμωξιολόγοι είχαν την εντύπωση ότι οι προπονήσεις στη Football League και τη Γ΄ Εθνική, είναι προπονήσεις γειτονιών ή συνοικιών.

Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι, είχε διάρκεια δυο ωρών και σαράντα πέντε λεπτών. Σχεδόν τρεις ώρες, ο Αυγενάκης και οι εκπρόσωποι των αθλητών, προεξεχόντων του Σωτήρη Τσάτσου από το ποδόσφαιρο και του Βασίλη Γκαγκαλούδη από το μπάσκετ, συζήτησαν σε βάθος το θέμα.

Αυγενάκης: «Είμαι μαζί σας…»

Ο Λευτέρης Αυγενάκης, ανέφερε σε όλους τους τόνους και επανειλημμένα, ότι είναι στο πλευρό των αθλητών. «Είμαι μαζί σας», τους είπε και τους επέδειξε έγγραφο, τα θέματα της ημερήσιας διάταξης στην επιτροπή λοιμοξιολόγων, έχοντας την επισήμανση SOS στο θέμα του αθλητισμού, της Football League και της Γ΄ Εθνικής στο ποδόσφαιρο, της Α2 στο μπάσκετ και της Α΄ Εθνικής στο ποδόσφαιρο γυναικών.

Κάπου εκεί, ο Σωτήρης Τσάτσος ο οποίος εκπροσώπησε την ποδοσφαιρική Γ’ Εθνική, τον ρώτησε «αν αργήσει ακόμα μια βδομάδα η Γ’ Εθνική και αν συνεχιστεί αυτό, πώς θα μπορέσει να ολοκληρωθεί;»

Η απάντηση ήταν πώς υπάρχει νόμος για τον οποίο είναι ενήμερη και η ΕΠΟ, πώς μπορεί να αλλαχτεί η προκήρυξη. Παράλληλα ο Λευτέρης Αυγενάκης, έδωσε στους αθλητές να καταλάβουν πώς είναι μαζί τους και ξεκαθάρισε πώς η δήλωση του Χαρδαλιά για τον αθλητισμό, παρερμηνεύτηκε και πώς εννοούσε άλλο πράγμα.

Και συνέχισε λέγοντας πώς οι λοιμωξιολόγοι δεν γνώριζαν πώς επρόκειτο για οργανωμένες προπονήσεις καθώς είχαν στο μυαλό τους κάτι πιο… γειτονίστικο! Γι’ αυτό το λόγο θα σταλεί και χαρτί που θα κάνει λόγο για καθαρά οργανωμένες προπονήσεις που θα τηρούνται κατά γράμμα όλα τα μέτρα.

Οι δηλώσεις Χαρδαλιά και η διάσταση του θέματος

Μάλιστα το όλο θέμα, αρχίζει να παίρνει και πολιτική διάσταση, με τον ΣΥΡΙΖΑ αρχικά να προβαίνει σε ανακοίνωση, μέσα από την οποία αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι «ο Υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης όσο και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, έσπευσαν να διαψεύσουν τον Νίκο Χαρδαλιά, θορυβημένοι από την εκδήλωση διαμαρτυρίας που συγκάλεσαν για αύριο Παρασκευή (5/2) οι αθλητές και οι προπονητές όλων των αθλημάτων.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων είχε υποστηρίξει το αντίθετο: Ότι δηλαδή “ο αθλητισμός επιτείνει τη διασπορά του κορονοιού».

Για να χρειαστεί ο Λευτέρης Αυγενάκης να παρέμβει και να σημειώσει ότι οι δηλώσεις του Νίκου Χαρδαλιά παρερμηνεύτηκαν, καθώς δεν μιλούσε για τον οργανωμένο αθλητισμό, αλλά για μια πιο μαζική του μορφή, σε γειτονίστικο περιβάλλον.