Κατηγορίες
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αυγενάκης για το άνοιγμα των γηπέδων και τα ερασιτεχνικά σωματεία

Συνέντευξη στην εφημερίδα “Βραδινή” του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, δημοσιεύεται σήμερα.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα ερασιτεχνικά σωματεία αλλά και στην προοπτική ανοίγματος των γηπεδών.

Μερικά σημεία της συνέντευξης:

Η αγορά άνοιξε, όπως και τα μεγάλα εμπορικά κέντρα. Υπάρχει πιθανότητα να δούμε και ανοιχτά για τους φιλάθλους γήπεδα; Σκέφτεστε να το κάνετε ίσως με περιορισμό στον αριθμό των θεατών και με αυστηρούς κανόνες;

«Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι βλέπουμε να επανέρχεται σταδιακά η ζωή της χώρας στην κανονικότητα. Η Κυβέρνηση μέχρι στιγμής έχει επιδείξει άριστα αντανακλαστικά στη διαχείριση της πανδημίας, χωρίς να παρασύρεται από το λαϊκισμό της αντιπολίτευσης. Όλα τα θετικά μέτρα επανεκκίνησης της εθνικής οικονομίας λήφθηκαν κατόπιν θετικής εισήγησης των λοιμωξιολόγων.

Το ίδιο θα συμβεί και με το άνοιγμα των γηπέδων. Έχουμε εμπιστοσύνη στις γνώσεις των λοιμωξιολόγων, και στη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί με την υγειονομική επιστημονική επιτροπή της Γ.Γ.Α»

-Υπάρχει ένα μεγάλο ζήτημα με τα ερασιτεχνικά σωματεία και τις ακαδημίες που λόγω της πανδημίας δεν λειτουργούν. Τι σκοπεύετε να κάνετε με αυτά; Υπάρχει περίπτωση να λάβετε μέτρα στήριξής τους και ποια είναι αυτά;

«Κατανοούμε την αγωνία των γονέων και των παιδιών και μας απασχολεί πάρα πολύ, αλλά ακόμα δεν μπορώ να δώσω συγκεκριμένη πληροφορία ακόμα για το άνοιγμά των ακαδημιών. Οφείλουμε να βρισκόμαστε σε απόλυτη συμμόρφωση με τις υποδείξεις των λοιμωξιολόγων.

Οφείλω να σταθώ όμως στην ενίσχυση των ερασιτεχνικών σωματείων, διότι με απόλυτη συνέπεια στις δεσμεύσεις μας, στις 16/12/2020 αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΓΓΑ ο κατάλογος των 3.408 αθλητικών σωματείων που με διαφανείς διαδικασίες, εισέπραξαν 9.672.000 ευρώ ως οικονομική ενίσχυση-αποζημίωση για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, κάτι που είχε να συμβεί εδώ και 12 χρόνια.

Με τα σημερινά δεδομένα 3.758 σωματεία είναι απολύτως νόμιμα και νοικοκυρεμένα, ενώ οι έλεγχοι συνεχίζονται. Επιπλέον ακόμη 1.400 περίπου θα ενταχθούν στη β’ φάση καταβολής».

Η Κρήτη πρωτοπορεί στην ποιοτική ανάπτυξη και κατασκευή ιστοσελίδων και eShop. …στην καλύτερη τιμή της Ελλάδας.