Κατηγορίες
Υποδομές

Αυγενάκης: Η νομοθετική ρύθμιση θα δώσει λύση στο κολυμβητήριο Νέας Χώρας

Με νομοθετική ρύθμιση θα λυθεί το πρόβλημα που έχει προκύψει με την πολεοδομική άδεια και την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Χανίων για το Κολυμβητήριο της Νέας Χώρας, ώστε να προχωρήσουν απρόσκοπτα πλέον οι εργασίες για την ανακατασκευή του, καθώς ολοκληρώνονται οι μελέτες που είχαν ανατεθεί στον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης.

Αυτό ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος βρέθηκε στα Χανιά και είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο και τα μέλη της  Διοικούσας Επιτροπής του ΕΑΚ Χανίων, όσο και με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΑΚ, Άρη Παπαδογιάννη και το Δ.Σ. του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, καθώς και τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Νίκο Καλογερή.

Απαντώντας δε σε σχετική ερώτηση ξεκαθάρισε πως η συγκεκριμένη ρύθμιση θα αφορά αποκλειστικά και μόνο το Κολυμβητήριο Χανίων και όχι γενικά τον αιγιαλό.

«Θα είναι μόνο για την εγκατάσταση. Έγινε αναλυτική, λεπτομερής, προσεκτική αποτύπωση για να δούμε που είμαστε πολεοδομικά και τι συμβαίνει και προχωρήσαμε σε αυτή τη διάταξη», δήλωσε ο κ. Αυγενάκης.

Παράλληλα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το θέμα που έχει δημιουργηθεί με την καταβολή των 5 ευρώ/μήνα για την έκδοση κάρτας εισόδου στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Σταδίου, ο κ. Αυγενάκης σημείωσε πως μπαίνει επιτέλους μία τάξη, αλλά και ότι το συγκεκριμένο μέτρο εφαρμόζεται σε όλα τα ΕΑΚ της χώρας. Επιφυλάχθηκε δε να δώσει απαντήσεις από βήματος Βουλής σε σχετική ερώτηση του ΚΚΕ.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού είχε επίσης την ευκαιρία να συζητήσει με την Διοίκηση του ΕΑΚ Χανίων όλα τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν, με κύριο αυτό της ενεργειακής αναβάθμισης, που περιλαμβάνει μία σειρά από παρεμβάσεις στο σύνολο των εγκαταστάσεων, με βασική αυτή της αντικατάστασης των φωτιστικών σωμάτων και συντήρησης των πυλώνων του σταδίου.

Ο κ. Αυγενάκης αναφέρθηκε επίσης και στο Μητρώο των Σωματείων, στον οργανισμό αντιντόπινγκ, αλλά και στις επιχορηγήσεις που έχουν δοθεί σε όλη την Ελλάδα, με κύρια έμφαση στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, αναφέροντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τα 83.000 ευρώ που καταβλήθηκαν, χρήματα, που όπως είπε, δεν είχε πάρει ποτέ στο παρελθόν ο Όμιλος.

Τέλος, συνεχάρη τη διοίκηση του ΕΑΚ Χανίων για την δουλειά που γίνεται σε όλα τα επίπεδα, σημειώνοντας ότι υπάρχει έλεγχος παντού και έχει μπει τάξη και έχουν τεθεί κανόνες στη λειτουργία.

Σημειώνεται τέλος ότι ο κ. Αυγενάκης είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Αποκορώνου Χαράλαμπο Κουκιανάκη, για ζητήματα που αφορούν το κανόε καγιάκ στη λίμνη του Κουρνά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.