Κατηγορίες
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αυγενάκης: “Μέσα Φεβρουαρίου οι εκλογές στην ΕΠΟ”

Δεν επιβεβαίωσε για Ζαγοράκη.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, έδωσε συνέντευξη στον Real Fm και μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στις επικείμενες εκλογές της ΕΠΟ, το πρόσωπο κοινής αποδοχής, αλλά και το πότε αυτές θα πραγματοποιηθούν.

Για τις εκλογές της ΕΠΟ και αν ο Ζαγοράκης είναι ο πρόεδρος κοινής αποδοχήςΝομίζω πως δεν είναι ώρα να μιλήσουμε τώρα για πρόσωπα, από τη στιγμή που ακόμα δεν έχει αποφασιστεί πότε θα γίνουν οι εκλογές στην ΕΠΟ. Βήμα βήμα, γίνεται πολύ σοβαρή προσπάθεια και σε αυτό το άθλημα, που εκ των πραγμάτων, το ποδόσφαιρο είναι ο κυρίαρχος των αθλημάτων, αλλά δεν είναι το μοναδικό και το Υπουργείο Αθλητισμού, δεν είναι Υπουργείο ποδοσφαίρου.Δίνουμε την πρέπουσα σημασία, λειτουργούμε πολύ μεθοδικά, με ωραίες και προσεκτικές κινήσεις για να πετύχουμε αν είναι δυνατόν την συναίνεση ενόψει των εκλογών που από ότι φαίνεται θα γίνουν στα μέσα Φεβρουαρίου, χωρίς να έχει οριστεί ακόμα ακριβής ημερομηνία.

Με αφορμή την καταγγελία της Σ. Μπεκατώρου είπε: “Η Σοφία μετά από αρκετά χρόνια κατάφερε να βρει τη δύναμη και το κουράγιο να μιλήσει δυνατά, καθαρά και τελικά να μεταφέρει ένα βίωμα που την πλήγωσε, κρατούσε μέσα της για πάρα πολλά χρόνια, αλλά που όμως κάποια στιγμή ένιωσε την ανάγκη ότι πρέπει να μιλήσει και μαζί με αυτή να παρακαλέσει και να παρακαλέσουμε και άλλους αθλητές και αθλήτριες που έχουν βιώσει παρόμοια περιστατικά να πάρουν θέση. Γιατί πρέπει με τη βοήθεια όλων μας και με ξεκάθαρη στάση δικιά μας ότι θα είμαστε άμεμπτοι και πολύ σκληροί σε οποιαδήποτε τέτοιο περιστατικό, να καθαρίσουμε το τοπίο και να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο, υγιές τοπίο για τη νέα γενιά των αθλητών μας”.

“Η Σοφία, η δικιά μας η Σοφία και η κάθε Σοφία πρέπει να βοηθήσουν για την επόμενη γενιά αθλητών” είπε και υπογράμμισε ότι “ως πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αθλητισμού είμαστε ξεκάθαροι ότι δεν θα ανεχθούμε τέτοιες συμπεριφορές”.

“Μάλιστα ένα από τα θέματα που είχαμε διαπιστώσει όταν ξεκινήσαμε τη μεταρρύθμιση στον αθλητισμό ήταν αυτή η αίσθηση της μονιμότητας με ό,τι αυτό συνόδευε τις «μόνιμες» διοικήσεις των ομοσπονδιών. Αλαζονεία, ναρκισσισμός, η αίσθηση ότι είναι οι ανίκητοι που καμία κυβέρνηση και κανένας υπουργός δεν μπορεί να τους πειράξει και φυσικά η αίσθηση της απόλυτης εξουσίας πάνω στο αθλητικό οικοδόμημα. Αυτά τελείωσαν με τους νόμους που περάσαμε. Η Πολιτεία είναι έτοιμη να σπάσει αυγά” συνέχισε ο υφυπουργός Αθλητισμού και εξέφρασε την ελπίδα κι άλλοι αθλητές να πάρουν την απόφαση να μιλήσουν δυνατά και δημόσια διότι – όπως είπε- “σε εμένα φτάνουν αρκετές μαρτυρίες αλλά δεν μπορώ να μεταφέρω πράγματα”.

“Ο αθλητικός εισαγγελέας έχει ήδη κατάθεση της Σοφίας Μπεκατώρου από τον Νοέμβριο, ονομαστικά, και είμαι βέβαιος ότι θα κάνει και ήδη κάνει αυτό που πρέπει. Μηδενική ανοχή ακόμα και σε αδικήματα που έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε που διαπράχθηκαν. Οι συμπεριφορές αυτών των ανθρώπων είναι απολύτως καταδικαστέες. Η Σοφία και η κάθε Σοφία μας έχει στο πλευρό της” συνέχισε ο κ. Αυγενάκης.

“Με θλίβει και με εξοργίζει ακόμη περισσότερο (σ.σ. η στάση της ομοσπονδίας ιστιοπλοϊας) Τέτοιου στυλ συμπεριφορές είχαν σε πολλούς άλλους αθλητές. Αυτή η συγκεκριμένη διοίκηση που παραμένει στο πόστο της, με τα ίδια πρόσωπα, γύρω στα 25 και πλέον χρόνια έχει κινηθεί μέχρι και νομικά κατά του Νίκου Κακλαμανάκη για καταθέσεις που έκανε μέσα στη βουλή” τόνισε, λέγοντας πως αυτά μόνο θυμό και οργή προκαλούν στην κοινωνία.

soccerplus.gr