Κατηγορίες
IN THE SPOTLIGHT ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ Υποδομές

Αυγενάκης στα Χανιά: Το “μπάλακι” στο Πολυτεχνείο για το κολυμβητήριο Ακρωτηρίου – Επισκέψεις σε Στάδιο, κολυμβητήριο και σκοπευτήριο (pics+vid)

Με πρώτο σταθμό το “κουφάρι” του κολυμβητηρίου Ακρωτηρίου έφτασε στα Χανιά ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Με πρώτο σταθμό το “κουφάρι” του κολυμβητηρίου Ακρωτηρίου έφτασε στα Χανιά ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Επί της ουσίας έριξε το … μπαλάκι στο Πολυτεχνείο Κρήτης, ιδιοκτήτη της συγκεκριμένης εγκατάστασης, περί ανακατασκευής του, τονίζοντας ότι η ΓΓΑ θα σταθεί αρωγός σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία.

“Ένα κολυμβητήριο που ανήκει στο πολυτεχνείο Κρήτης, πληρώθηκε από τη γενική γραμματεία αθλητισμού αλλά ουδέποτε λειτούργησε. Είναι μία ακόμα από τις εγκαταλελειμμένες αθλητικές εγκαταστάσεις σε όλη την Ελλάδα, τις οποίες προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε. Αυτές οι εικόνες που αντικρύσαμε εδώ μόνο θλίψη και ντροπή προκαλούν. Ενημερώθηκα για την πορεία του ΣΔΙΤ που έχουν σχεδιάσει και κατά κάποιον τρόπο, πιστεύουν ότι με αυτό το μοντέλο, το έργο θα μπορέσει να ολοκληρωθεί. Τον πρώτο λόγο τον έχει το Πολυτεχνείο ως ιδιοκτήτης του χώρου και η ΓΓΑ θα βοηθήσει όπου της ζητηθεί”, επεσήμανε ο Υφυπουργός Αθλητισμού.

Ο Υπουργός Παιδείας που επί δικής του θητείας ως Πρύτανης του Πολυτεχνείου, αναφέρθηκε στο σχέδιο του Πολυτεχνείου για αξιοποίηση όλης της έκτασης μέσω ΣΔΙΤ. Κάτι που είχε τονίσει και στο πρόσφατο παρελθόν, ως μόνη λύση για να υπάρξει κάποια λύση.

Παρών στο κολυμβητήριο και ο βουλευτής Χανίων Μανούσος Βολουδάκης. Μαζί τους και ο πρόεδρος του ΕΑΚ Χανίων Μανώλης Κουριδάκης. Είχαν μάλιστα για αρκετή ώρα συζήτηση στο κολυμβητήριο για το ποιο μπορεί να είναι το μέλλον του….

Επίσκεψη στο κολυμβητήριο Νέας Χώρας

Ακολούθησε η επίσκεψη Αυγενάκη στο κολυμβητήριο Νέας Χώρας, των χιλίων “μυρίων” προβλημάτων…

Ο προβληματισμός Αυγενάκη ήταν έντονος όπως και η πρόθεση του να δοθεί λύση στα προβλήματα.

“«Στο εν ενεργεία κολυμβητήριο η εικόνα είναι ανησυχητική, γι’ αυτό και άμεσα θα έρθει κλιμάκιο τεχνικών της ΓΓΑ, για να δει από κοντά την κατάσταση πώς έχει και από πάνω (50άρα πισίνα) και από κάτω (25άρα) έτσι ώστε να κάνει μια προτεραιοποίηση και να δώσουμε βάρος σε αυτό που λέγεται εν ενεργεία κολυμβητήριο της πόλης των Χανίων. Θεωρώ ότι χωρίς δεύτερη σκέψη αυτή είναι η πρώτη προτεραιότητα, γι’ αυτό τον λόγο θα δουλέψουμε οργανωμένα και κυρίως συντονισμένα”.

Δείτε σε βίντεο όλη τη δήλωση Αυγενάκη μετά την επίσκεψή του στο Εθνικό Στάδιο Χανίων:

Η περιοδεία Αυγενάκη που νωρίτερα πήγε στο σκοπευτήριο στο Καμπάνι (άψογη εγκατάσταση), ολοκληρώθηκε με τη διαβούλευση στο Πνευματικό Κέντρο Χανιων, με φορείς του αθλητισμού της πόλης των Χανίων.