Κατηγορίες
SUPER LEAGUE 2

Αυγενάκης: Ζητά εξηγήσεις για SL2 και προτείνει ραντεβού από βδομάδα

Δρομολογείται η επικείμενη αναδιάρθρωση της SL2.

Δύο τα σενάρια: Ή μένει ως έχει με Σούπερ Λιγκ και Φούτμπολ Λιγκ ή γίνεται σε δύο ομίλους.

Η εισήγηση της ΕΠΟ είναι οι δύο όμιλοι.

Ο Υφυπουργός αθλητισμού είναι εκείνος που θα δρομολογήσει τις εξελίξεις και αφού ενημερώθηκε έστειλε επιστολή στην ΕΠΟ με την οποία γνωστοποιεί ότι έχει ενημερωθεί, ότι θα πρέπει να υπάρξει ραντεβού των εμπλεκομένων από βδομάδα και ότι θα πρέπει να εξηγηθούν οι λόγοι για τους οποίους ζητείται η αναδιάρθρωση.

Η επιστολή Αυγενάκη προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ αναφέρει:

«Έλαβα σήμερα την επιστολή σας για την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ περί ενοποίησης της δεύτερης και τρίτης επαγγελματικής κατηγορίας ποδοσφαίρου, η οποία προϋποθέτει την ψήφιση σχετικής διάταξης στον νέο αθλητικό νομό.

Για να επιταχύνω τις διαδικασίες συζήτησης ενόψει της συνάντησής μας, που προτείνω να γίνει αρχές της επόμενης εβδομάδας αν το επιτρέπει και το δικό σας πρόγραμμα, να επισημάνω πως:

Συμφωνώ μαζί σας ότι η δομή του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, όπως εφαρμόστηκε από την προηγούμενη ηγεσία του Υφυπουργείου Αθλητισμού, προφανώς και απέτυχε.

Είμαι υπέρ στοχευμένων ενεργειών για την καλύτερη διάρθρωση του ποδοσφαίρου, αλλά πάντοτε με κριτήρια στην κατεύθυνση της βιωσιμότητας και της ανάπτυξής του.

Θα μου επιτρέψετε, ωστόσο, να ζητήσω διευκρινίσεις ως προς τα εξής:

– Ποια τα κριτήρια που έλαβε υπόψη της η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ για να φτάσει σε αυτή την απόφαση ‘‘αναδιάρθρωσης’’, προτείνοντας την κατάργηση της Football League και τη συμμετοχή 34 ΠΑΕ σε δύο ομίλους στην προσεχή Super League 2;

– Ποιο το σκεπτικό της πρόταση σας;

– Έχει τεθεί από εσάς η πρόταση σε διαβούλευση με τις διοικήσεις των εμπλεκομένων ΠΑΕ;

– Ποια είναι η θέση της διοργανώτριας αρχής των πρωταθλημάτων Α2 Εθνικής κατηγορίας Ανδρών και Β’ Εθνικής κατηγορίας Ανδρών (Super League 2 – Football League); Διότι, σύμφωνα με το άρθρο 8 ν. 4684/2020, που ψηφίσαμε στη Βουλή τον περασμένο Απρίλιο, τον πρώτο λόγο έχει η διοργανώτρια αρχή.

Αναμένοντας νεότερα από μέρους σας, προτείνω η συνάντησή μας την προσεχή εβδομάδα να γίνει παρουσία αντιπροσωπείας της διοίκησης των SL2-FL λαμβάνοντας υπόψη και τις δικές τους επίσημες θέσεις».

Μετά από αυτό ήρθε άμεσα η ανακοίνωση της SL2 που συγκαλεί ΔΣ την Δευτέρα (24/8) για αυτό το θέμα:

«Σας γνωρίζουμε ότι τη Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020 και ώρα 14:00 θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League 2, στα γραφεία της Ένωσης (Θεμιστοκλέους 42, 4ος όροφος), με θέμα ημερησίας διάταξης:

Ενημέρωση σχετικά με τις αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ».