Κατηγορίες
Αυτοδιοίκηση ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ

Χαμηλό επίπεδο συμβουλίων; Όχι μόνο στον Δήμο Χανίων…

Λέμε και ξαναλέμε ότι το δημοτικό συμβούλιο Χανίων δεν έχει το απαιτούμενο επίπεδο, σε ό,τι αφορά τη συμπεριφορά κάποιων συμβούλων, ωστόσο (όπως αποδεικνύεται), δεν είναι μόνον ο Δήμος Χανίων ο χώρος στον οποίο παρατηρούνται τέτοιες συμπεριφορές… Πιθανόν, αλλού, να έχουμε και χειρότερες.

Αφορμή για το δημοσίευμα μας, όσα -τουλάχιστον- καταγγέλλει η Δημοτική παράταξη Πλατανιά “Λαϊκή Συσπέιρωση”, ότι, ενώ τοποθετούνταν ο επικεφαλής της Δημήτρης Ανθούσης, ο Αντιδήμαρχος Ιω. Μαλακωνάκης κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος του για να χειροδικήσει κτλ.

Δεν ξέρουμε αν όντως ευσταθεί η καταγγελία, αλλά όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά και οφείλει η συγκεκριμένη δημοτική αρχή να τοποθετηθεί επί του θέματος.

Ανάλογο περιστατικό είχαμε προ ημερών και στο Δήμο Γαύδου και παλαιότερα στον Δήμο Αποκορώνου…

Όλα αυτά συνηγορούν στο ότι αφενός, ορισμένοι εκλεγμένοι δεν βλέπουν το δημοτικό συμβούλιο σαν χώρο που πρέπει να προασπίσουν τα συμφέροντα των πολιτών που τους τίμησαν με την ψήφο τους, αλλά επειθυμούν να κάνουν το κέφι τους και το “κομμάτι” τους για να δείξουν μια -κατά την άποψή τους- δύναμη, είτε ζουν στην πόλη, είτε σε κωμόπολη, είτε σε χωριό. Αφετέρου δηλώνουν ότι οι Δήμαρχοι και η εκάστοτε δημοτική αρχή του οιουδήποτε δήμου, αδυνατεί να επιβάλλει την τάξη, παρά το γεγονός ότι εκείνη είναι υπεύθυνη για το επίπεδο των δημοτικών συμβουλίων.

Επειδή είμαστε -εκτός των άλλων- και ένα αθλητικό site θα πούμε, σαν κατακλείδα, το εξής: “Ένα γήπεδο ή γενικότερα ένας αθλητικός χώρος δεν αποτελεί χώρο βίας, όπου ο κάθε ένας θέλει να βγάζει τα απωθημένα του και τα προβλήματα που έχει στο σπίτι του”. Κάτι ανάλογο πρέπει να συμβαίνει με τα δημοτικά συμβούλια. Και ένα παραπάνω εκεί! Είναι χώρος επίλυσης προβλημάτων των τοπικών κοινωνιών, σημείο εποικοδομητικού διαλόγου και πολιτισμένων διαφωνιών, ακόμα και αν πρόκειται για έντονες αντιπαραθέσεις. Κανείς δεν έχει δικαίωμα όμως, ούτε να βρίσει, ούτε να προσβάλλει, ούτε να χειροδικήσει κατά συναδέλφου του…

Όπως έλεγε και μια “ψυχή” στα γήπεδα: “Όσοι κάνουν μαγκιές στην κερκίδα, τρώνε παντόφλα σπίτι τους”… Λέτε;