Κατηγορίες
Χανιώτικη Επικαιρότητα Αυτοδιοίκηση

Χανιά: Αγοράζει το στρατόπεδο Μαρκοπούλου ο δήμος Χανίων με συνδρομή Μητσοτάκη!

Αναταράξεις αναμένονται το επόμενο χρονικό διάστημα στα Χανιά, εάν επαληθευθούν οι πληροφορίες που αναφέρουν πως η δημοτική αρχή των Χανίων προχώρησε σε διαπραγματεύσεις με τις ένοπλες δυνάμεις για εξαγορά του στρατοπέδου Μαρκοπούλου.

Υπενθυμίζεται πως στο πλαίσιο των έως τώρα συμφωνιών και αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου, το στρατόπεδο επρόκειτο να παραχωρηθεί στον δήμο Χανίων έναντι μακρόχρονου ενοικίου και μάλιστα έχει προχωρήσει ή ολοκληρωθεί η μετεγκατάσταση των υπηρεσιών που υπήρχαν εκεί, στο στρατόπεδο στην Αγυιά.

Όμως οι πληροφορίες αναφέρουν πως τελικά η δημοτική αρχή – με την διαμεσολάβηση και του Πρωθυπουργού – διαπραγματεύτηκε την εξαγορά της έκτασης των 52 από τα 54 στρέμματα και το ποσό που θα καταβληθεί αγγίζει τα δύο εκατομμύρια ευρώ.

Στον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής είναι να εξασφαλισθούν τα χρήματα μέσω δανείου, ενώ σε ότι αφορά στα δύο στρέμματα που θα παραμείνουν στον στρατό, οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα αξιοποιηθούν για ανέγερση κατοικιών για το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων.

Μάλιστα είναι πιθανό να γίνουν σχετικές ανακοινώσεις κατά την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη το Σάββατο στα Χανιά.

Flashnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *