Χανιά: Αποχαιρέτησαν τον Μανώλη Μαθιουλάκη – Πλήθος κόσμου στην κηδεία του πρώην προέδρου του Πλατανιά (Pics)

holidays chania

Πλήθος κόσμου συνέρρευσε σήμερα στο Ναό Πέτρου και Παύλου, στην πόλη των Χανίων, προκειμένου να πει το «ύστατο χαίρε» στον Μανώλη Μαθιουλάκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή απρόσμενα χθες, Παρασκευή, τα ξημερώματα, σε ηλικία 74 ετών.

Συγγενείς και φίλοι, πολυάριθμοι συνεργάτες, εργαζόμενοι, άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης, του επιχειρείν και του αθλητισμού ήταν όλοι εκεί, για να εκφράσουν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια Μαθιουλάκη, συντετριμμένοι από την απώλεια ενός ανθρώπου, ο οποίος πρωταγωνίστησε στα επιχειρηματικά – τουριστικά δρώμενα των Χανίων τις τελευταίες δεκαετίες, ενώ συνέδεσε το όνομά του, μαζί με άλλους «πρωτεργάτες», με τη μεγαλύτερη -έως και σήμερα- στιγμή του χανιώτικου ποδοσφαίρου, που δεν είναι άλλη από την άνοδο της ομάδας του Πλατανιά στη Super League και την παραμονή της στα «μεγάλα σαλόνια» για έξι χρόνια.

Eργολάβος (Εργομπετόν, Τομές Ακίνητα Α.Ε.) και ξενοδόχος (Minoa Palace Resort, Euphoria Resort), μεγαλομέτοχος της Τηλεόρασης ΚΥΔΩΝ, πρόεδρος και α’ αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Πλατανιάς, ο Μανώλης Μαθιουλάκης είχε αφήσει το διακριτό επιχειρηματικό του «αποτύπωμα» στην Κρήτη.

Ως «έναν από τους σημαντικότερους Χανιώτες επιχειρηματίες των τελευταίων πενήντα ετών» χαρακτήρισε τον Μανώλη Μαθιουλάκη, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής σε συλλυπητήριο μήνυμά του.

Αναλυτικά, ο κ. Καλογερής σημείωσε τα εξής: «Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του Μανώλη Μαθιουλάκη προκάλεσε έντονα συναισθήματα λύπης σε όλη τη χανιώτικη κοινωνία και όχι μόνο. Ο εκλιπών υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους Χανιώτες επιχειρηματίες των τελευταίων 50 ετών, με πολύπλευρες επιχειρηματικές δραστηριότητες, αυτοδημιούργητος,  προοδευτικός, εργοδότης πολλών οικογενειών και εντατικά εργαζόμενος μέχρι το τέλος, γεγονός που κάνει το κενό του ακόμα πιο δυσαναπλήρωτο. Στην οικογένειά του και τους οικείους του, ευχόμαστε να έχουν υγεία και δύναμη να διαχειριστούν με καρτερία αυτή τη μεγάλη απώλεια».

«Η ξαφνική απώλεια του Μανώλη Μαθιουλάκη προκαλεί μεγάλη θλίψη στην κοινωνία των Χανίων», επισήμανε σε γραπτή του δήλωση ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης«Αυτοδημιούργητος και δυναμικός επιχειρηματίας, οξυδερκής, με ισχυρή και παράλληλα ευγενική προσωπικότητα, συνέβαλε με τις πρωτοβουλίες του και τη δραστηριότητά του στον ξενοδοχειακό τομέα αλλά και με το σύνολο των επιχειρήσεών του, στην αναβάθμιση των παρεχόμενων τουριστικών υπηρεσιών στον περιοχή μας, στη στήριξη της τοπικής οικονομίας και στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης», επισημαίνει ο Δήμαρχος Πλατανιά. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του και στους οικείους του», σημείωσε ο κ. Μαλανδράκης.

Στη συλλυπητήρια ανακοίνωσή για τον θάνατο του Μανώλη Μαθιουλάκη η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Χανίων ανέφερε τα εξής: «Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε το θάνατο του Μανώλη Μαθιουλάκη, πατέρα του Γεώργιου Μαθιουλάκη, που διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Χανίων από την ίδρυσή της το 2011 και για δύο συνεχόμενες θητείες. Ο αείμνηστος Μανώλης Μαθιουλάκης υπήρξε ένας από τους πιο δραστήριους επιχειρηματίες τόσο στον κατασκευαστικό κλάδο όσο και στον ξενοδοχειακό, αλλά και μία εξέχουσα και σημαντική φυσιογνωμία του Ν. Χανίων. Δημιουργός και ιδιοκτήτης 2 ξενοδοχείων 5*, του Minoa Palace Beach στον Πλατανιά και του Euphoria Resort στο Κολυμπάρι συνείσφερε στην αναβάθμιση του τουρισμού στον τόπο μας, ενώ παράλληλα προσέφερε και έναν μεγάλο αριθμό θέσεων εργασίας τονώνοντας με αυτό τον τρόπο την τοπική μας κοινωνία. Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Χανίων εκφράζουν τα θερμά και ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του».

πηγή hania.news

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *