Κατηγορίες
Χανιώτικη Επικαιρότητα

Χανιά: Χτυπά μαθητές και δασκάλους ο κορωνοϊός!

Εντείνεται η ανησυχία για την διασπορά του κορονοϊου στα σχολεία του νομού.

Μεγάλη διασπορά εντοπίζεται στην σχολική και εκπαιδευτική κοινότητα του νομού Χανίων καθώς από την σημερινή ενημέρωση της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εντοπίστηκαν συνολικά 26 νέα κρούσματα που αφορούν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Ειδικότερα σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, την Τρίτη 16 Νοεμβρίου δηλώθηκαν 15 νέα κρούσματα κορωνοϊού σε μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών. Τα κρούσματα αυτά εντοπίζονται σε 11 διαφορετικά σχολικά τμήματα. Ακόμα δηλώθηκαν 3 νέα κρούσματα που αφορούν σε εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Στην σχολικά τμήματα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δηλώθηκαν 6 νέα κρούσματα. Τα κρούσματα αυτά εντοπίζονται σε 5 διαφορετικά σχολικά τμήματα. Από την ενημέρωση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δεν υπήρχε κάποιο κρούσμα σε εκπαιδευτικό.

Από την αρχή του Νοέμβρη έχουν εντοπιστεί στις σχολικές τάξεις των Γυμνασίων και Λυκείων του νομού 73 κρούσματα σε 63 διαφορετικά τμήματα χωρίς ωστόσο να έχει κλείσει κάποιο από αυτά.

Υπενθυμίζεται ότι για να κλείσει τμήμα σχολείου (βάσει πρωτοκόλλου) πρέπει να έχει προσβληθεί το 50+1% των μαθητών του τμήματος.

Flashnews.gr