Κατηγορίες
Χανιώτικη Επικαιρότητα

Χανιά: Γιατί αποφυλακίζονται οι κατηγορούμενοι της Αγίας Σκέπης

Εκτός φυλακής αναμένεται να βρεθούν τις επόμενες μέρες και συγκεκριμένα στις 7 Αυγούστου οι 4 βασικοί κατηγορούμενοι της πολύκροτης υπόθεσης του οίκου ευγηρίας «Αγία Σκέπη» στα Χανιά. Πρόκειται για τις δυο ιδιοκτήτριες της δομής, μάνα και κόρη, έναν γενικό ιατρό και ένα ψυχίατρο.

Οι 4 κατηγορούμενοι αναμένεται να αποφυλακιστούν υπό όρους καθώς συμπληρώνονται 18 μήνες, το ανώτατο προβλεπόμενο όριο κράτησης, από τη μέρα που προφυλακίστηκαν.

Ο αρμόδιος εισαγγελέας είχε προτείνει να παραπεμφθούν σε δίκη με βαρύτατες κατηγορίες και οι επτά βασικοί κατηγορούμενοι, οι τέσσερις από τους οποίους βρίσκονται προσωρινά κρατούμενοι. Οι πράξεις που τους αποδίδονται θεωρούνται ότι έγιναν το χρονικό διάστημα από τον Μάιο του 2009 έως τον Μάιο του 2021, ενώ ο εισαγγελέας αναφέρεται συνολικά σε 35 ηλικιωμένους τροφίμους.

Ειδικότερα, ο εισαγγελέας είχε προτείνει να παραπεμφθούν σε δίκη από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων κατηγορούμενοι για «εγκληματική οργάνωση», αλλά και για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση τελούμενη με πράξεις με παραλείψεις, κατά συρροή, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συναυτουργία, στο πλαίσιο συσταθείσας εγκληματικής οργάνωσης.

flashnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *