Κατηγορίες
Καθρέπτη Καθρεπτάκι Μου

Χανιά: Η ανοιξιάτικη υπευθυνότητα που έγινε … θερινή επιπολαιότητα

Έχουν γεμίσει τα social media με μηνύματα κατακραυγής όσων δεν ακολούθησαν τα μέτρα πρόληψης κατά του κορωνοϊού.

Αυτό διότι τα Χανιά μπήκαν από σήμερα, στην “κόκκινη ζώνη” των περιοριστικών μέτρων, λόγω των κρουσμάτων κορωνοϊού που, ούτως ή άλλως,είναι σε υψηλό επίπεδο, πανελλαδικώς.

Και καλά κάνουν και σχολιάζουν, ωστόσο είναι σίγουρο ότι πολλοί εξ αυτών, ανήκουν σε αυτή την κατηγορία των “ανέμελων” και ανεύθυνων… Δεν είναι όμως το θέμα μας αυτό, ούτε εμείς θα διεκδικήσουμε τον τίτλο των “υπεύθυνων”…

Το θέμα είναι ότι την ανοιξιάτικη υπευθυνότητα την πετάξαμε στα σκουπίδια, στο βωμό της θερινής χαλαρότητας.

Όταν η χαλαρότητα συνδυάζεται δε με τη… μαγκιά που προβάλλουν σαν υπέρτατο αγαθό ορισμένοι, τότε δεν υπάρχει καμία σωτηρία!

Μάγκες ένιωσαν οι διοργανωτές των γάμων, των πάρτι και άλλων εκδηλώσεων που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες. Μαγκιά θεωρούν να κοροϊδέψουν την αστυνομία και τους νόμους για να κάνουν τον “χαβαλέ” τους και μετά, άκουσον άκουσον, να στέλνουν και βιντεάκια σε ΜΜΕ για να τους προβάλλουν!

Την ίδια στιγμή πανελλαδικώς τα περιστατικά αυξάνονται και τα Χανιά παραμένουν πρώτα στην Κρήτη και στις πρώτες θέσεις πανελλαδικώς σε κρούσματα κορωνοϊού.

Τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ “πηγαινοέρχονται” στο Νοσοκομείο και σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες και η πόλη πλέον είναι από τις πλέον “ύπουλες” και “επικίνδυνες” για την επέκταση του ιού.

Κι όμως οι γάμοι πάνε “σύννεφο”, τα βαφτίσια επίσης (δεν αναφέρομαι σε αυτούς που τήρησαν το όριο των 50 ατόμων), τα πάρτι στη Σούγια πίσω από τα δέντρα (όπως δημοσίευσε χτες το Flashnews.gr), τα μεταμεσονύχτια πάρτι με ηχεία υψηλών “ντεσιμπέλ” σε παραλία στην Παλαιόχωρα (όπως μας εκμυστηρεύτηκε σήμερα μια φίλη) και άλλα που έχουν τον χαρακτήρα “κρυφού σχολειού” αλλά κρύβουν μια απίστευτη δυναμική, όση δυναμική έχει ο κορωνοϊός όταν βρει “πρόσφορο” έδαφος.

Ωστόσο, για κάποιους είναι μαγκιά να τρωγοπίνουν στους δρόμους και να χορεύουν στο πλαίσιο γάμων και γνωστοί “λυράρηδες” να παίζουν στην υγειά (τρόπος του λέγειν) των υπόλοιπων που προσπαθούν να προφυλαχθούν για χάρη του εαυτού τους και των ηλικιωμένων γονιών και συγγενών τους…

Στην υγεία μας τώρα λοιπόν που τεθήκαμε ως Χανιά σε “κόκκινο συναγερμό”, αφού, όπως λέγεται και στις καφενειακές συζητήσεις, “την ήπιαμε την πορτοκαλάδα”…

Vas Fou

info@mirrorsports.gr