Κατηγορίες
Χανιώτικη Επικαιρότητα

Χανιά: Η τελευταία ομιλία του 53χρονου αστυνομικού πριν προφυλακιστεί – “Όπου κατέβω θα είμαι βουλευτής”

Προφητική αλλά και συλλεκτική έμελλε να είναι η τελευταία ομιλία του αστυνομικού από τα Χανιά και συνδικαλιστικού εκπροσώπου του Σώματος, ο οποίος προφυλακίστηκε μετά την απολογία του στην ανακρίτρια κατηγορούμενος για εκβίαση κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, δωροληψία και παράβαση καθήκοντος.

Ο 53χρονος στην εκδήλωση που έκανε τότε η συνδικαλιστική ένωσή του σε κέντρο των Χανίων, εξέφρασε  την πρόθεσή του να κατέβει υποψήφιος βουλευτής είτε με το κόμμα της Ν.Δ, είτε με το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου. Προανήγγειλε ότι θα είναι η τελευταία φορά που βρίσκεται σε αυτό το πόστο, κάτι που απέδωσε στην επιθυμία του για εκλογική κάθοδο, μη ξέροντας φυσικά ότι τα μελλούμενα δεν ήταν τελικά τόσο καλά για εκείνον.

Η εκδήλωση παρουσία πλήθους κόσμου ξεκίνησε με τον 53χρονο να λέει ότι «εδώ θα ειπωθούν αλήθειες για τα κέντρα εξουσίας που απουσιάζουν». Σχολίασε το γεγονός ότι κανείς από τους πολιτικούς που προσκλήθηκαν στην εκδήλωση, δεν τους τίμησε με την παρουσία του, πλην του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πολάκη, τον οποίο και ευχαρίστησε «αν και ο ίδιος δεν έκρυψε ποτέ ότι είναι Νέα Δημοκρατία».

Μάλιστα, ο ίδιος πριν περάσει στο κυρίως μέρος της ομιλίας του και ξεδιπλώσει τους… στόχους του, φρόντισε να ενημερώσει τους παραβρισκόμενους ότι εάν κάποιος πιει ένα ποτηράκι παραπάνω, δεν θα οδηγήσει, καθώς έχει ληφθεί πρόνοια γι’ αυτό.

Ως προς τις επιδιώξεις του, παρουσία των συναδέλφων του, των συναδέλφων του που τον ψήφισαν, αλλά και πολιτών είπε «είμαι πέντε χρόνια στην ένωση. Θέλω να είμαι χρήσιμος κι όχι αρεστός. Οι αρεστοί να πάνε κάπου αλλού. Σε όσους αρέσω, για τους άλλους δεν θα μπορέσω».

Για την απουσία των βουλευτών στην εκδήλωση ανέφερε: «αν ήταν προεκλογική περίοδος θα είχαμε πολιτικούς να παρελαύνουν. Όμως απόψε εδώ βρίσκεται μόνο ο κ. Πολάκης, τον οποίο και ευχαριστώ, αν και δεν έκρυψα ποτέ ότι είμαι Νέα Δημοκρατία»

Συνεχίζοντας τόνισε ότι θέλουμε μία δημοκρατική αστυνομία, μια δυναμική αστυνομία. «Τινάξαμε τη ρετσινιά που είχαμε πάνω μας, και προσδιοριζόταν με τη λέξη μπάτσος. Ο κόσμος που έχει ανάγκη λέει πρώτα βοήθα Παναγιά μου και μετά λέει βοήθα αστυνομία» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «το καθήκον μας να προστατεύουμε πολίτη αλλά και ο πολίτης να σέβεται τον αστυνομικό»

Μισή προφητεία

Ο 53χρονος αναφέρθηκε κατά του κόμματος της Ν.Δ και του κ. Χρυσοχοΐδη, ο οποίος ήταν τότε Υπουργός ΠροΠο για το ότι δεν στήριξαν τους αστυνομικούς ως όφειλαν την περίοδο του covid  και κατέληξε λέγοντας:

«Πολύ πιθανόν να είναι η τελευταία φορά που βρίσκομαι ως πρόεδρος γιατί έχω δηλώσει ότι μπορεί να πολιτευτώ. Με ποιο κόμμα; Ή της ΝΔ ή του Κ. Βελόπουλου το λέω ξεκάθαρα, δεν υποκρίνομαι δεν κοροϊδεύω κανένα.

Μετά από 32χρονια που είμαι στην αστυνομία όλοι μου οι στόχοι με τη δύναμη του θεού εκπληρώθηκαν. Αστυνόμος έγινα, συνδικαλιστής έγινα. Με τη δύναμη του θεού. Κανείς δεν μου χάρισε τίποτα γιατί κανείς δεν χαρίζει σε κανένα τίποτα και ότι αξίζει κανείς το παίρνει.

Να ξέρετε κάτι. Όπου κατέβω θα είμαι ο επόμενος βουλευτής στα Χανιά, δεν κατεβαίνω ούτε για να ξεφτιλιστώ ούτε για να κλείσω τρύπες κανενός κόμματος».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *