Κατηγορίες
ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Χανιά: Ήρθε η ώρα για το ποδηλατοδρόμιο στα Καθιανά! Έπεσαν οι υπογραφές, ξεκινά άμεσα το έργο

Μια σημαντική εξέλιξη για την τοπική κοινωνία των Χανίων προκύπτει ευρύτερα. Σήμερα το πρωί, στο ποδηλατοδρόμιο Καθιανών Ακρωτηρίου έπεσαν οι υπογραφές μεταξύ δήμου Χανίων και αναδόχου εταιρείας και άμεσα ξεκινούν οι εργασίες ολικής ανακατασκευής του ποδηλατοδρομίου, που, ούτως ή άλλως, δεν είχε λειτουργήσει ποτέ, αλλά παρέμενε επί πάρα πολλά χρόνια, πλήρως ανενεργό.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 8 εκατομμύρια ευρώ (όλα από το Ταμείο Ανάκαμψης) και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου είναι 18 μήνες, από την ημέρα έναρξης εργασιών. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας αλλά και τον δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη, οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα, πριν το τέλος του 2023. Συνεπώς το έργο, που προβλέπει και αναπλάσεις εξωτερικές και πέριξ της αθλητικής υποδομής (όπως πχ δημιουργία πίστας ΒΜΧ κτλ.) ενδέχεται να είναι πλήρως έτοιμο, το καλοκαίρι του 2025.

Υπάρχει επίσης αναμονή έλευσης του Ολλανδού μελετητή και κατασκευαστή, ο οποίος έχει την αρμοδιότητα να κατασκευάσει (όπως απαιτείται και με Ολυμπιακές προδιαγραφές) την πίστα, αυτή καθαυτή.

Μάλιστα, η μελέτη προβλέπει να γίνουν αναπλάσεις και στους γύρω χώρους, στους δρόμους δηλαδή που οδηγούν στο ποδηλατοδρόμιο.

Την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση του έργου εξέφρασαν τόσο ο δήμαρχος Χανίων (που μίλησε για γραφειοκρατικές καθυστερήσεις ειδάλλως οι υπογραφές θα έπεφταν συντομότερα), καθώς επίσης και οι εκπρόσωποι ποδηλατικών συλλόγων που βρέθηκαν στο ποδηλατοδρόμιο, την ημέρα της υπογραφής της σύμβασης.

Πληροφορίες από Flashnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *