Κατηγορίες
Χανιώτικη Επικαιρότητα

Χανιά: Μεγάλο πρόβλημα νερού στον Αποκόρωνα!

Μεγάλα προβλήματα στις παροχές νερού φαίνεται πως αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Αποκόρωνα.

Σύμφωνα με καταγγελίες που έφτασαν στο Flashnews.gr, κάτοικοι οικισμών αναφέρουν πως εδώ και πολύ καιρό, στα σπίτια τους φτάνουν πολύ μικρές ποσότητες νερού, ενώ άλλοι καταγγέλλουν ότι εδώ και μερικές ημέρες δεν υπάρχει νερό να εξυπηρετήσει ούτε τις βασικές τους ανάγκες.

Συγκεκριμένα, κάτοικος από τον Οικισμό Μαθέ Αποκορώνου, καταγγέλλει ότι εδώ και τέσσερις ημέρες ολόκληρο το χωριό δεν έχει διαθέσιμο νερό ούτε για τις βασικές ανάγκες των κατοίκων, ενώ, όπως ο ίδιος αναφέρει, μετά από επικοινωνία με την αρμόδια υπηρεσία, έλαβαν την ενημέρωση ότι επρόκειτο για βλάβη η οποία δεν έχει αποκατασταθεί.

Παράλληλα, κάτοικοι των οικισμών Καμπιά και Πλακιά αναφέρουν ότι το πρόβλημα έλλειψης νερού δεν παρατηρήθηκε μόνο τις τελευταίες ημέρες, καθώς οι ίδιοι κάνουν λόγο για παραπάνω από 30 ημέρες κατά τις οποίες φτάνει στα σπίτια τους ελάχιστη ποσότητα νερού, η οποία δεν αρκεί για να καλύψει τις καθημερινές τους ανάγκες. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει κάτοικος του οικισμού Καμπιά, οι μετρητές των σπιτιών έδειχναν πως ενώ υπάρχει διαθεσιμότητα νερού, η πίεση δεν είναι αρκετά μεγάλη για να φτάσει στα σπίτια. «Αυτή τη στιγμή για να μην καταναλώσω πολύ νερό, καθώς είναι άγνωστο πότε θα έχω ξανά, το χρησιμοποιώ για πολύ λίγα πράματα στο σπίτι, στην κουζίνα και την τουαλέτα. Ρούχα έχω να πλύνω δύο εβδομάδες. Δεν έχω άλλο τρόπο να περιορίσω την ποσότητα νερού που χρησιμοποιώ» τονίζει κάτοικος του οικισμού Καμπιά.

Στο πρόβλημα αυτό, το γραφείο Ύδρευσης της δημοτικής ενότητας Βάμου απαντά, μέσω του Flahnews.gr, πως δεν υπάρχει πρόβλημα λειψυδρίας στην περιοχή. Όπως περιγράφει υπάλληλος του δήμου, «σε ώρες αιχμής παρουσιάζεται πρόβλημα σε συγκεκριμένες περιοχές του Αποκόρωνα, κυρίως γιατί ακόμη και αν η δεξαμενή είναι σχεδόν γεμάτη, ο αγωγός δεν προλαβαίνει την κατανάλωση παντού, με αποτέλεσμα στο κέντρο του χωριού να έχουν μεγάλη πίεση τα σπίτια αλλά σε κάποια υψώματα το νερό να μη φτάνει» επιβεβαιώνοντας παράλληλα και την έλλειψη πίεσης που απαιτείται για την απρόσκοπτη παροχή νερού.

Αναφορικά με το χωριό Μαθές, η απάντηση που δίνεται είναι ότι πρόκειται για ηλεκτρολογικό πρόβλημα που παρουσιάστηκε χθες και όχι πριν τέσσερις ημέρες. «Είναι ένα από τα μέρα που έχουν 100% υδροδότηση. Χθες το μεσημέρι στη 13:00 παρουσιάστηκε ηλεκτρολογικό πρόβλημα το οποίο δεν έχουμε καταλήξει αν είναι δικό μας ή της ΔΕΗ, το ψάχνουμε, σήμερα το πρωί πήγαμε ξανά», αναφέρει υπάλληλος, επιβεβαιώνοντας, ωστόσο, ότι το πρόβλημα στον οικισμό δεν έχει ακόμη αποκατασταθεί.

Για την Καμπιά, η απάντηση του δήμου επιβεβαιώνει πως όντως στερείται νερό σε ορισμένα σημεία, κυρίως στα σπίτια που είναι χτισμένα σε ύψωμα, «αλλά και αυτό για λίγες ώρες μέσα στην ημέρα. Το θέμα είναι ότι η πίεση δεν μπορεί να ικανοποιήσει υψομετρικά σημεία. Δεν έχουμε καμία έλλειψη νερού γιατί παίρνουμε και από τις πηγές του Στύλου, των Αρμένων και τις Βρύσες. Δεν υπάρχει θέμα λειψυδρίας, αλλά μεγάλης κατανάλωσης νερού ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου και οι ανάγκες για άρδευση είναι αυξημένες».

Όσον αφορά τη διαχείριση νερού κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, η ΠΕ Χανίων βρίσκεται σε ετοιμότητα, προειδοποιώντας για την ανομβρία και κάνοντας συστάσεις για έλλογη χρήση νερού και αλλαγή νοοτροπίας στις αρδεύσεις.

Flashnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *