Κατηγορίες
Στίβος

Χανιά: Ώρα για τα Βενιζέλεια – Χανιά στίβου! Ποιοι αθλητές έρχονται

Στα Χανιά την Κυριακή 19 Μαΐου θα χτυπά η καρδιά του Ευρωπαϊκού στίβου, αφού το διεθνές μίτινγκ στίβου  «ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΑ – ΧΑΝΙΑ 2024», που διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, συγκεντρώνει και φέτος τα βλέμματα και το ενδιαφέρον όλων των ανθρώπων του στίβου και εκατοντάδων φίλων του αθλητισμού από όλη την Κρήτη.

 Οι διοργανωτές των αγώνων, Σ.Ε.Γ.Α.Σ.,  Α.Ο. Χανίων «ο Κύδων» και  Γ.Σ. Ελ. Βενιζέλος, με συνδιοργανωτές: την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Χανίων, το Δήμο Πλατανιά, την Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ Κρήτης, το ΕΒΕ Χανίων, το ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος» και με την υποστήριξη του Ε.Α.Κ. Χανίων, αλλά και μεγάλου αριθμού φορέων, επιχειρήσεων και οργανισμών, δίνουν την ευκαιρία σε περισσότερους από 200 αθλητές – αθλήτριες από 27 χώρες της Ευρώπης, να συμμετέχουν στο μίτινγκ της ευρωπαϊκής κατηγορίας “ΕΑΑ Bronze” και με τις επιδόσεις που θα πετύχουν  να διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους στους διεθνείς αγώνες του 2024.

Οι καλύτεροι Έλληνες πρωταθλητές και πρωταθλήτριες με επικεφαλείς τους Χανιώτες πρωταθλητές του «Γ.Σ. Ελ. Βενιζέλος» Μιχάλη Αναστασάκη και Χρήστο Φραντζεσκάκη στη Σφυροβολία, την πρωταθλήτρια του ίδιου σωματείου στο  Ύψος Παναγιώτα Δόση και το σύνολο των αθλητών της ελληνικής εθνικής ομάδας μαζί με πρωταθλητές από όλο τον κόσμο, είναι έτοιμοι να προσφέρουν ένα εξαιρετικό θέαμα στους χιλιάδες φιλάθλους από όλη την Κρήτη που θα κατακλύσουν και φέτος το ΕΑΚ  Χανίων.

Τα επίσημα αγωνίσματα του διεθνούς μίτινγκ είναι 12:

ΑΝΔΡΩΝ :   100μ.  – 1.500μ – 110μ. Εμπόδια  – Άλμα Τριπλούν – Σφαιροβολία – Σφυροβολία

ΓΥΝΑΙΚΩΝ: 100μ. – 200μ  – 100μ. Εμπ. – 400μ.  Εμπ. – Άλμα σε Ύψος –  Άλμα επί Κοντώ

Εκτός του επίσημου αγωνιστικού προγράμματος, για αθλητές των σωματείων της Κρήτης, θα διεξαχθούν  επίσης τα αγωνίσματα:

Ανδρών – Γυναικών:  100μ –  400μ – 800μ

Γυναικών:        Σφυροβολία

Κ 20 Ανδρών: Σφυροβολία

Κ 18 Ανδρών: Σφαιροβολία

Κ 18 Γυναικών: Άλμα σε Ύψος – Άλμα Επί Κοντώ – Σφυροβολία

Κ 16 Αγοριών – Κοριτσιών:  80μ – 150μ – 1.000μ

Κ 16 Αγοριών:  Δισκοβολία – Σφυροβολία

Κ14 Αγοριών – Κοριτσιών: Σκυταλοδρομία 8Χ50

Ακαδημίες σωματείων: Αθλητικό παιχνίδι σκυταλοδρομίας

Η επίσημη συνέντευξη τύπου των αγώνων, θα δοθεί το Σάββατο 18 Μαΐου ώρα 14.00 στο κλειστό γυμναστήριο  του Ε.ΑΚ. Χανίων «Έλενα Βενιζέλου»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *