Κατηγορίες
Χανιώτικη Επικαιρότητα

Χανιά: “Παρέσυρε” ηλικιωμένο και του άρπαξε χιλιάδες ευρώ!

Μια απίστευτη ιστορία απάτης έλαβε χώρα στην Κίσαμο, με θυμα έναν ηλικιωμένο.

Πιο συγκεκριμένα, την περασμένη Δευτέρα (21/2) ένας ηλικιωμένος (84 ετών) δέχτηκε τηλέφνημα απο κα΄ποιον που διατείνονταν ότι ο διευθυντής τράπεζας στην Κίσαμο. Ο “δήθεν” διευθυντής που χρησιμοποίησε και το όνομα του… πραγματικού διευθυντή είπε στον ηλικιωμένο ότι δικαιούται μαζί με την σύνταξή του (την οποία θα πληρώνονταν τις επόμενες ημέρες) ένα “εφάπαξ” εισόδημα 27.000 ευρώ, ως αναδρομικά από τη σύνταξη της αποθανούσης συζύγου του.

Του τόνισε ωστόσο, ότι για να λάβει τα 27 χιλιάδες ευρώ θα έπρεπε να καταθέσει σε τραπεζικό λογαρισμό, το ποσόν των 10 χιλιάδων ευρώ για παλαιό χρέος της συζύγου του στην εφορία!

Ο ηλικιωμενος πίστεψε όσα άκουσε και την ίδια μέρα, αποφάσισε,σύμφωνα με την ενημέρωση του Flashnews.gr να καταθέσει το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων, ήτοι το ποσό τον 5.400 σε τραπεζικό λογαριασμό και άλλα 3.000 ευρώ με τραπεζική επιταγή, σε ΕΛΤΑ. Σύνολο 8.400…

Ο άτυχος 84χρονος έσπευσε να πάει αμέσως μετά στον πραγματικό διευθυντή της τράπεζας, ο οποίος αμέσως αντιλήφθηκε την απάτη, ενημερώνοντας τον ηλικιωμένο που προφανώς, “έπεσε από τα σύννεφα”!

Αμέσως ξεκίνησε η διαδικασία έρευνας της υπόθεσης από την ΕΛ.ΑΣ. και άμεσα εξακριβώθηκε ο δράστης ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews, είναι ένας 39χρονος ρομά που ζει στην Αθήνα, ο οποίος μάλιστα έσπευσε άμεσα να κάνει ανάληψη κάποιου ποσού που του έβαλε στο λογαριασμό ο ηλικιωμένος από την  Κίσαμο. Η ανάληψη του ποσού μάλιστα έγινε από τραπεζικό υποκατάστημα στη Νίκαια Αττικής.

Ο δράστης αναζητείται, ενώ είναι απορίας άξιον πώς οι απατεώνες πείθουν τα θύματά τους, ενώ να σημειωθεί ότι η τηλεφώνικη κλήση προς τον 84χρονο έγινε με “απόκρυψη” αριθμού.

Flashnews.gr

Η Κρήτη πρωτοπορεί στην ποιοτική ανάπτυξη και κατασκευή ιστοσελίδων και eShop. …στην καλύτερη τιμή της Ελλάδας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.