Κατηγορίες
Χανιώτικη Επικαιρότητα IN THE SPOTLIGHT

Χανιά: Στα όριά τους οι αστυνομικοί με τις συνεχείς εκδηλώσεις

Για «κατασπατάληση ανθρώπινου» δυναμικού κάνουν λόγο σε ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Την αυστηροποίηση του πλαισίου για την έγκριση πραγματοποίησης ιδιωτικών εκδηλώσεων όπως μαραθώνιων, πορειών και ποδηλατικών δρόμων που απαιτούν την συνδρομή της αστυνομίας για την ασφαλή διεξαγωγή τους ζητάει η ένωση αστυνομικών υπαλλήλων νομού Χανίων.

Ειδικότερα μέσα από μια ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι αστυνομικοί δέχονται πολλά παράπονα για τις συγκεκριμένες εκδηλώσεις από τους πολίτες ενώ τονίζουν ότι «γίνεται κατασπατάληση του ανθρώπινου δυναμικού».

Τέλος προτείνουν να εφαρμοστεί σε περίπτωση έγκρισης κάποιας ιδιωτικής εκδήλωσης η καταβολή της ορισμένης κοστολόγησης των υπηρεσιών όπως προβλέπει ο νόμος.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων:Unmute

Remaining Time -0:00Fullscreen

Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων, τον τελευταίο καιρό, γινόμαστε δέκτες έντονων παραπόνων από τα μέλη μας, για κατασπατάληση ανθρωπίνου και όχι μόνο δυναμικού, σε διάφορες ιδιωτικές εκδηλώσεις που λαμβάνουν μέρος στο Δήμο Χανίων.

Εκδηλώσεις οι οποίες ως επί των πλείστων, γίνονται Σαββατοκύριακα με αποτέλεσμα το προσωπικό να καταπονείται και να διαταράσσεται ο υπηρεσιακός και οικογενειακός προγραμματισμός. Το ίδιο συμβαίνει αντιστοίχως και στην καθημερινότητα των δημοτών της πόλης μας, καθώς οι εκδηλώσεις αυτές απαιτούν αυστηρά μέτρα τροχαίας με πολύωρο κλείσιμο δρόμων και συνέπεια την αγανάκτηση των πολιτών και τα δυσμενή χωρίς λόγο σχόλια για την Αστυνομία Χανίων. Οι πολίτες εκφράζουν τα παράπονά τους στους συναδέλφους μας που βρίσκονται στους δρόμους και οι οποίοι είναι πλήρως αναρμόδιοι.

Ζητούμε την αυστηριοποίηση της διαδικασίας έγκρισης τέλεσης εκδηλώσεων ιδιωτών ή ιδιωτικών φορέων (μαραθώνιοι, ποδηλατικοί αγώνες, πορείες) από την πλευρά της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων. Σε περίπτωση θετικής έγκρισης και πραγματοποίησης μίας ιδιωτικής εκδήλωσης, τότε να εφαρμόζονται τα προβλεπόμενα όπως σαφώς αναφέρει η Κ.Υ.Α. 8004/21/2/15.03/2012 (ΦΕΚ Β΄-888/21.03.2012), η οποία προβλέπει στο άρθρο 1 παρ. 2 εδάφ. στ. ότι εάν κάποιος ιδιώτης επιθυμεί την παροχή υπηρεσιών από την Ελληνική Αστυνομία επικαλούμενος λόγους ασφαλείας, αιτείται αυτών. Εάν η Φυσική Ηγεσία απαντήσει θετικά, τότε ο ιδιώτης οφείλει να καταβάλλει την αντίστοιχη ορισμένη εκ του Νόμου κοστολόγηση των υπηρεσιών των συναδέλφων μας και η οποία θα καταβληθεί στα Ταμεία τους.

Θα πρέπει να διαμηνυθεί στους ιδιώτες και τους ιδιωτικούς φορείς, ότι οι συνάδελφοί μας δεν είναι όργανά τους με σκοπό να πραγματοποιούν τις εκδηλώσεις τους αλλά έχουν ως ιερή αποστολή την υπεράσπιση όλων των συμπολιτών μας.

Flashnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *