Κατηγορίες
Χανιώτικη Επικαιρότητα

Χανιά: Τι συμβαίνει στα σχολεία του Κουμπέ; Καταγγελίες για άσχημα περιστατικά!

O Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων προειδοποιεί με δυναμικές κινητοποιήσεις εάν συνεχιστεί η απραξία των αρμοδίων

Με θέμα «Σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία του 3ου Γυμνασίου Χανίων», ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων με επιστολή του στον Αντιπεριφερειάρχη και τον Δήμαρχο Χανίων καθώς και στους Διευθυντές της αστυνομίας, της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και του σχολείου, καταγγέλλει τις απαράδεκτες καταστάσεις που επικρατούν στο σχολείο.

Να σημειωθεί πως συχνά στο παρελθόν είχαν έρθει στο φως της δημοσιότητας περιστατικά που συνέβησαν στο σχολικό συγκρότημα στον Κουμπέ, όπως οι βανδαλισμοί τον Ιούνιο του 2020, ενώ με αφορμή ανάλογες καταγγελίες το Flashnews.gr , τον Νοέμβριο του 2021, είχε αναδείξει το θέμα της έλλειψης σχολικών φυλάκων στα σχολεία του Δήμου Χανίων.

Όμως παρα τις καταγγελίες, όπως αναφέρει ο σύλλογος δεν έχει γίνει το παραμικρό από τους αρμοδίους και προειδοποιούν πλέον για δυναμικές κινητοποιήσεις.

Η επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

«Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι.

Εμείς οι γονείς του 3ου Γυμνασίου Χανίων παρακολουθούμε με μεγάλη ανησυχία την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον χώρο που στεγάζονται και λειτουργούν το 3ο και 4ο Γυμνάσιο.

Στα χρόνια προβλήματα της κτιριακής υποδομής, του πεπαλαιωμένου εξοπλισμού και των συνεπειών της πανδημίας, προστέθηκε τον τελευταίο καιρό η συνεχής είσοδος εξωσχολικών και περιθωριακών ατόμων ακόμα και στις ώρες λειτουργίας των σχολείων.

Καταστροφές, βανδαλισμοί, χρήση απαγορευμένων ουσιών, προπηλακισμοί και επιθέσεις κατά γονέων και εκπαιδευτικών είναι το περιβάλλον που διαμορφώνεται και τείνει να παγιωθεί.

Η αγωνία για τα παιδιά μας γίνεται παράκληση, γίνεται απαίτηση προς εσάς όλους τους θεσμικά αρμοδίους, να προχωρήσετε στα κατάλληλα μέτρα για την άμεση αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας των σχολείου.

Εμείς σαν τέτοια μέτρα βλέπουμε τα ακόλουθα:

  • Συζήτηση του θέματος σε άμεση συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων.
  • Περιπολία από την αστυνομία των γύρω δρόμων του σχολείου σε ώρες μη λειτουργίας του.
  • Πρόσληψη σχολικού φύλακα.
  • Τοποθέτηση επαρκούς φωτισμού στον αύλειο χώρο.
  • Τοποθέτηση κλειδαριών ασφαλείας και συναγερμού στις εισόδους με άμεση σύνδεση με την Αστυνομία.
  • Γενική αναδιοργάνωση και ενίσχυση του προσωπικού όλων των βαθμίδων του γειτνιάζοντος Κέντρου Αποκατάστασης Παιδιών και Νέων Κρήτης.

Κυρίες και κύριοι. Δεν έχουμε αυταπάτες. Τέτοια και άλλα προβλήματα έχουν βαθύ κοινωνικό αίτιο και δεν λύνονται από τη μία μέρα στην άλλη, ειδικά με διοικητικά και κατασταλτικά μέτρα, τα οποία εξάλλου δεν τα επιθυμούμε.

Χρειάζονται κατά την γνώμη μας, οι συντονισμένες προσπάθειες όλων μας, που θα ξεκινάνε από την οικογένεια, το κύτταρο της σχολικής κοινότητας, αυτής της ίδιας της κοινωνίας.

Στην κατεύθυνση αυτή, αρωγοί της δικής σας προσπάθειας, συνεργαζόμενοι με τους γονείς, τους καθηγητές και τους μαθητές, όχι μόνο του δικού μας σχολείου αλλά και των γειτονικών θα προχωρήσουμε σε Γενικές Συνελεύσεις με πρόταση για συντονισμένες και αν χρειαστεί δυναμικές κινητοποιήσεις.

Εν αναμονή των απαντήσεων σας. Με τιμή.

Το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου Χανίων.»

Flashnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *