Κατηγορίες
Χανιώτικη Επικαιρότητα

Χανιά: Τι θα γίνει με τα καταστήματα στη Δημοτική Αγορά τα Χριστούγεννα

Το έργο της ανακατασκευής και συντήρησής της όπως όλα δείχνουν θα αρχίσει μετά την εορταστική περίοδο

Ανοιχτή σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις θα παραμείνει η Δημοτική Αγορά Χανίων την περίοδο των εορτών με το έργο της ανακατασκευής της να αρχίζει από τον νέο χρόνο.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Δημοτικής Αγοράς Χανίων, Παναγιώτης Κλειδαράς οι υπογραφές με τους εργολάβους αναμένεται να πέσουν περίπου στις 20 Δεκεμβρίου, οπότε το κλείσιμό της για την υλοποίηση του έργου θα γίνει μετά τις γιορτές.

“Το έργο βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο και συγκεκριμένα στο Ελεγκτικό Συμβούλιο. Απ’ όσο γνωρίζουμε έχει πάρει ήδη υπογραφή και αναμένονται τα τελευταία διαδικαστικά. Γύρω στις 20 Δεκεμβρίου υπογράφουν με τους εργολάβους. Οι εργολάβοι θα έρθουν να υπογράψουν 20 Δεκεμβρίου, δεν μπορούν νωρίτερα οπότε η Δημοτική Αγορά θα κλείσει μετά τις γιορτές” τόνισε ο κ. Κλειδαράς.

Την περίοδο που θα εκτελείται το έργο, θα κληθεί να αναλάβει ηνία το νέο Δ.Σ. που θα προκύψει από τις σημερινές εκλογές του συλλόγου. Δέκα είναι οι υποψήφιοι μεταξύ αυτών και ο νυν πρόεδρος ο οποίος θα είναι υποψήφιος για τελευταία φορά. Από τα άτομα που θα αναδειχθούν θα προκύψει με εσωτερική διαδικασία ο άνθρωπος που θα αναλάβει και την προεδρία.

Σύμφωνα με τον κ. Κλειδαρά ένα από τα σημαντικά θέματα που θα πρέπει να διαχειριστεί το νέο Δ.Σ. είναι το ζήτημα του κανονισμού λειτουργίας της  Δημοτικής Αγοράς Χανίων. Όπως είπε: “Πρέπει ο κανονισμός να επιτρέπει στην αγορά να μπορεί να λειτουργήσει με βάση την Κρήτη, τα Χανιά, την Ελλάδα, με την προώθηση και προβολή των προϊόντων με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο παλαιός κανονισμός είναι του 1913 είναι απαρχαιομένος. Ο νέος κανονισμός θα πρέπει να εναρμονιστεί με τη νέα εποχή αλλά πρέπει να είναι σύμφωνος με την παράδοση της Αγοράς.”

Flashnews.gr