Κατηγορίες
ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ Χανιώτικη Επικαιρότητα

Χανιά: Το κρίσιμο επόμενο διάστημα για το ποδηλατοδρόμιο Καθιανών

Σε πραγματικό αγώνα δρόμου με τον χρόνο έξελίσσεται η υπόθεση του ποδηλατοδρομίου στα Καθιανά στα Χανιά.

Σε εγρήγορση βρίσκονται στον δήμο Χανίων σε σχέση με την κατασκευή/ανακατασκευή του ποδηλατοδρόμιου στα Καθιανά Χανίων.

Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο (αρχές Μαρτίου) αναμένονται να δημοσιευθούν τα τεύχη δημοπράτησης, οπότε σε εύλογο χρονικό διάστημα (πιθανότατα το αργότερο σε διάστημα 2 μηνών) να έχει βρεθεί ο ανάδοχος.

Δεν αποκλείεται μάλιστα οι υπογραφές με τον νέο ανάδοχο να πέσουν, ίσως, και μέσα την άνοιξη, όπερ και σημαίνει ότι θα δρομολογηθεί, επίσης σε εύλογο χρονικό διάστημα, η έναρξη των εργασιών. Πιθανόν στο επόμενο διάστημα να βρεθεί στα Χανιά ο Ολλανδός μελετητής Ντούμα.Remaining Time-0:00FullscreenMute

Υπάρχει αισιοδοξία, εκ μέρους του δήμου Χανίων, οι εργασίες να ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο του 2022 και να ολοκληρωθούν στα τέλη του 2023.

Οι πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι ο προϋπολογισμός των 4 εκατομμυρίων ευρώ αναμένεται να αυξηθεί, καθώς θα γίνουν επιπλέον έργα πέριξ του ποδηλατοδρόμιου, αλλά και τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν να είναι πιο ποιοτικά.

Σε κάθε περίπτωση, το επόμενο διάστημα είναι κρίσιμο για την έναρξη των εργασιών, μιας αθλητικής εγκατάστασης που έμεινε επί πολλά χρόνια ανεκμετάλλευτη στο Ακρωτήρι, όπως ακριβώς και το κολυμβητήριο Ακρωτηρίου.

Η αρχικές “δεσμεύσεις” της δημοτικής αρχής για ολοκλήρωση του έργου εντός της νυν θητείας, μάλλον δεν πρόκειται να ισχύσουν, ωστόσο, υπάρχει η δικαιολογία ότι υπήρξε το “πάγωμα” των εξελίξεων, λόγω και της πανδημίας.

Οπότε, παραμένουμε αισιόδοξοι…

Flashnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.