Κατηγορίες
Χανιώτικη Επικαιρότητα

Χανιά: Τρέχουν οι εξελίξεις για τον στίβο πέριξ του κολυμβητηρίου Ακρωτηρίου

Προγραμματική σύμβαση για τη μελέτη του έργου θα υπογραφεί σύντομα ανάμενα στο Υφυπουργείο Αθλητισμού και τον ΟΑΚ – Τρέχουν με γοργούς ρυθμούς οι διαδικασίες για τις μελέτες για τις αθλητικές εγκαταστάσεις στο Κολυμβητήριο στο Ακρωτήρι

Με γοργούς ρυθμούς προχωράει η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στο Υφυπουργείο Αθλητισμού και στον ΟΑΚ για την εκπόνηση μελήτης για τη δημιουργία Σταδίου με στίβο και λοιπές αθλητικές εγκατσαστάσεις στον περιβάλλοντα χώρο του Κολυμβητηρίου στο Ακρωτήρι. Σύμφωνα με την Γ.Γ. Αθλητισμού το ΟΑΚ μπορεί να διεκπαιρεώσει το έργο της μελέτης σε σύντομο χρονικό διάστημα για να προχωρήσει το έργο το Πολυτεχνείο Κρήτης.

Σε σχετική ενημέρωση του Υφυπουργείου Αθλητισμού αναφέρονται τα εξής:

«Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, όπως είχε ενημερώσει σχετικά από τις 8 Μαρτίου με επιστολή του τον Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης, Βαγγέλη Διαμαντόπουλο, είναι σε συνεννόηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΑΚ, Άρη Παπαδογιάννη για την τάχιστη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης, ώστε ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης να αναλάβει την εκπόνηση των Μελετών για τη δημιουργία Σταδίου με στίβο και λοιπές αθλητικές εγκαταστάσεις στον περιβάλλοντα χώρο του Κολυμβητηρίου στο Ακρωτήρι.Remaining Time-0:00FullscreenMute

Από το Υφυπουργείο γνωρίζουν ότι οι υπηρεσίες του ΟΑΚ μπορούν σε σύντομο χρονικό διάστημα να φέρουν σε πέρας κι αυτή τη διαδικασία (όπως τις Μελέτες για τον πλήρη εκσυγχρονισμό του Ναυταθλητικού Κέντρου στη Νέα Χώρα), να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος και να επισπευσθούν οι εξελίξεις που αφορούν όλο το νέο Αθλητικό Κέντρο που δρομολογείται στο Ακρωτήρι.

Θυμίζουμε ότι ήδη το Πολυτεχνείο Κρήτης έχει στα χέρια του, όπως είχε ζητήσει, την τροποποίηση της υπογεγραμμένης από τις 30/80/2021 Προγραμματικής Σύμβασης με το Υφυπουργείο Αθλητισμού, σύμφωνα με την οποία:

  • παρατείνεται η διάρκειά της κατά δύο μήνες από τη λήξη της, δηλαδή συμφωνείται παράταση έως και τις 30/04/2022, έπειτα από σχετικό αίτημα του Πολυτεχνείου.
  • Επιπλέον των υποχρεώσεων που έχουν ήδη αναληφθεί από το Υφυπουργείο, η ΓΓΑ αναλαμβάνει και την εκπόνηση των Μελετών για τη δημιουργία Σταδίου με στίβο και λοιπές αθλητικές εγκαταστάσεις, καθώς και την εκπόνηση Μελέτης Βιωσιμότητας του υπό δημιουργία Αθλητικού Κέντρου Ακρωτηρίου (Α.Κ.Α.).
  • Το Πολυτεχνείο, πέραν των ήδη αναληφθεισών εκ μέρους του υποχρεώσεων, αναλαμβάνει και την εκπόνηση Μελέτης για τη χωροθέτηση τόσο του Σταδίου με στίβο, όσο και των λοιπών αθλητικών εγκαταστάσεων εντός του περιβάλλοντος χώρου, καθώς και της πρόσβασης στο Α.Κ.Α. από τον υπάρχοντα φωτεινά σηματοδοτούμενο οδικό κόμβο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *