Κατηγορίες
Υπόλοιπα αθλήματα

Χανιά: Ξεκίνησε το 1ο Διεθνές Σκακιστικό τουρνουά (Pics)

Με χαρά και υπό τους ήχους της μουσικής του Μ.Θεοδωρακη , ξεκίνησε την Δευτέρα 25/4 το 1ο Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά ” Μίκης Θεοδωράκης” στο Μεγάλο Αρσεναλι.

Ο πρόεδρος Γιάννης Σπυριδακης και το ΔΣ της ΣΑΧ καλωσόρισε τους 100 σκακιστές από 11 χώρες σε μια διοργάνωση που ξεκινάει φέτος με την προσδοκία να γίνει θεσμός και να συμβάλει ουσιαστικά στην πολιτιστική ανάπτυξη της πόλης μας και στην ενίσχυση του αθλητικού τουρισμού.Αρωγοί σε αυτήν την προσπάθεια, η περιφερειακή ενότητα Χανίων, ο δήμος Χανίων, το επιμελητήριο Χανίων.Μεγάλος χορηγός η Συνεταιριστική τράπεζα Χανίων, η Aegean airlines, ο σύλλογος ξενοδόχων, η ΚΕΠΕΔΗΧ ΚΑΜ και ο κεντρικός χορηγός του συλλόγου η ΕΤΑΝΑΠ- ΣΑΜΑΡΙΆ. Κατά την τελετή έναρξης, χαιρετισμούς απηύθυναν, εκ μέρους του Δήμου Χανίων , ο αντιδήμαρχος πολιτισμού κος Ioannis Giannakakis , ο οποίος εξήρε την πρωτοβουλία στην κατεύθυνση της διασύνδεσης του πολιτισμού και του αθλητικού τουρισμού με τον δήμο μας. Εκ μέρους της περιφέρειακης ενότητας Χανίων , η προϊσταμένη Αθλητισμού και πολιτισμού κα Κατερίνα Ζομπανάκη , συνεχάρη διοργανωτές και συμμετέχοντες τονίζοντας την μόνιμη και ισχυρή αρωγή της περιφέρειας σε κάθε δράση που προάγει το αθλητικό πνεύμα.

Εκ μέρους του συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη,ο κος Γιώργος Αγοραστακης, ανέφερε την σημαντική συμβολή και την ορθή προβολή του ονόματος και της κληρονομιάς του Μίκη Θεοδωράκη για τον τόπο μας. Εκ μέρους του νεοσύστατου σκακιστικού συλλόγου ” Μίκης Θεοδωράκης” ο προεδρεύων της διοικούσας επιτροπής κος Γιάννης Μαργαρώνης καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και ανέφερε τις μεγάλες προοπτικές και ευθύνες που προκύπτουν απ την δημιουργία ενός συλλόγου με το όνομα του μεγάλου Χανιώτη.Αξιοσημείωτη η παρουσία 3 Ουκρανών σκακιστών τους οποίους η κατάμεστη αίθουσα του ΚΑΜ, χειροκρότησε θερμά, στέλνοντας ένα ισχυρό μύνημα ενάντια στον πόλεμο .Στα στιγμιότυπα της ημέρας , αντί χειραψίας οι σκακιστές τσούγκρισαν Πασχαλινά αυγά. Η διοργάνωση θα διαρκέσει έως την 1η Μαϊου και τελεί υπό την αιγίδα της ΓΓΑ και του ΕΟΤ .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.