Κατηγορίες
ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ IN THE SPOTLIGHT ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Χανιώτης ποδηλάτης και πρώην μοντέλο στη Νέα Υόρκη! Μια απίστευτη ζωή σε ταινία μικρού μήκους (Vid)

Ο Χανιώτης “Αλέν Ντελόν” ξετυλίγει το κουβάρι της ζωής του στα 73 του χρόνια…

Στιγμές από τη ζωή του Χανιώτη Μανώλη Μαυράκη σε ντοκιμαντέρ μικρού μήκους

Ο Μανώλης έχει ζήσει δεκαπέντε ζωές σε μία. Είναι 73 ετών και ποδηλάτης.

Έχει υπάρξει φωτομοντέλο στην Νέα Υόρκη δουλεύοντας με τους πιο γνωστούς φωτογράφους της εποχής, όπως τον Ken Haak, Richard Avedon, Κenn Dunkan και έχει σπουδάσει υποκριτική στην σχολή της Stella Adler.

Έχει διευθύνει (1986-1990) το περιβόητο SURF CLUB… ”The Surf Club was a unique 80’s thing,” said John R. Maupin, a banker who had been a regular when limousines lined up for a block at 91st Street and York Avenue, and supplicants waved $100 bills at the doorman. ”For a brief, shining moment it was the hottest club in the world.”

Όπως λέει και ο ίδιος, έχει περάσει πολλές φορές από το φως στο σκοτάδι και από το σκοτάδι στο φως. Σκοπός του ντοκιμαντέρ δεν είναι να φανερώσει την -από κάποιους- πολυπόθητη ζωή του Μανώλη στο εξωτερικό ή την φυσική του κατάσταση στην ηλικία τούτη ή το μπέρδεμα με την υγεία του που ακόμα και έτσι συνεχίζει συνειδητοποιημένος να ζει την κάθε στιγμή με χαρά και σεβασμό… Σκοπός του ντοκιμαντέρ είναι η φωνή ενός ανθρώπου. Ενός ανθρώπου που ναι μεν δεν έζησε στα κοινωνικά πρότυπα και πλαίσια της εκάστοτε κοινωνίας που έζησε αλλά τίποτα δεν τον διαφοροποιεί από οποιονδήποτε άλλον που δεν έσπασε ή έσπασε τα ανθρώπινα “κουτάκια”. Είναι μία άλλη ζωή. Είναι η νομαδική μοναχική ζωή με τη πλήρη επίγνωση της μοναχικής ζωής και με πλήρη επίγνωση ότι είναι η άλλη πλευρά του ίδιου νομίσματος που λέγεται ζωή!

Δείτε το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους

Flashnews.gr