Κατηγορίες
TENNIS CORNER

Δε θα μεταφερθεί το Australian Open

Παρά το γεγονός πως ο κίνδυνος δεν δείχνει να απομακρύνεται, το Australian Open ξεκαθάρισε πως δεν σκοπεύει να αλλάξει τοποθεσία το τουρνουά του 2021, με τη Μελβούρνη να είναι η μοναδική επιλογή για την ώρα.

Ένα πλεονέκτημα που είχε το Australian Open σε σχέση με τα υπόλοιπα τουρνουά, είναι πως “πρόλαβε” τον κορωνοϊό και επιπλέον έχει πολύ περισσότερο χρόνο για να προετοιμαστεί για το 2021, όταν απ’ ότι φαίνεται η πανδημία δεν θα έχει αποχωρήσει.

Μέχρι στιγμής τουλάχιστον, φαίνεται όχι μόνο να μην υποχωρεί, αλλά η κατάσταση στη Βικτώρια της Αυστραλίας επιδεινώνεται, παρόλα αυτά δεν υπάρχει περίπτωση να μπει στο τραπέζι η μεταφορά του αυστραλιανού Grand Slam σε κάποιο άλλο μέρος, όπως επεσήμανε και ο πρόεδρος της Tennis Australia, Craig Tiley.

“Τίποτα δεν έχει αλλάξει όσον αφορά τον προγραμματισμό μας. Το περιβάλλον γύρω μας έχει αλλάξει και θα συνεχίσει να αλλάζει. Είμαι όμως αισιόδοξος ότι θα κάνουμε το Australian Open στη Μελβούρνη και τα υπόλοιπα τουρνουά στις άλλες πόλεις της Αυστραλίας τον Ιανουάριο. Συνεργαζόμαστε με την κυβέρνηση και τηρούμε τους κανονισμούς για τις μαζικές συγκεντρώσεις, τις αποστάσεις και τα αυξημένα μέτρα υγιεινής”, είπε ο Tiley στο AAP.

Το Australian Open εκτός από την πολυτέλεια του χρόνου, καθώς έχει μπροστά του περίπου 6 μήνες προετοιμασίας, θα έχει τη δυνατότητα να δει και τι θα γίνει με τα δυο εναπομείναντα Grand Slam του 2020, που υποχρεωτικά θα συνυπάρξουν με την πανδημία.

“Στο US Open και στο Roland Garros εξετάζουν το ενδεχόμενο μαζικών τεστ, της καραντίνας και πολλών περιορισμών στις κινητοποιήσεις. Φυσικά και εξετάζουμε όλες αυτές τις επιλογές, όσο σχεδιάζουμε τα σενάρια. Είναι δύσκολο να προβλέψουμε ακριβώς τι θα συμβεί και τα πρωτόκολλα αλλάζουν από εβδομάδα σε εβδομάδα, κάποιες φορές και από μέρα σε μέρα.”

tennisnews.gr