Κατηγορίες
Υγρός στίβος

Δεύτερη επίσκεψη Ξιάρχου στα Χανιά για το αναπτυξιακό πρόγραμμα της ΚΟΕ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δεύτερη και τελευταία συνάντηση των αθλητών και αθλητριών του Ναυτικού Ομίλου Χανίων που έχουν επιλεγεί στο αναπτυξιακό πρόγραμμα τεχνικής κολύμβησης από την ΚΟΕ.

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες το παρών στο κολυμβητήριο Χανίων έδωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής και πρόεδρος της τεχνικής επιτροπής της παγκόσμιας ομοσπονδίας (CMAS), Αλέξανδρος Ξιάρχος, έχοντας την ευκαιρία σε συνεργασία με τον Ηλία Καλαμαρίδη, να επιβεβαιώσει την αγωνιστική τους κατάσταση.

Σύμφωνα με όσα τόνισε στο πλαίσιο της επίσκεψής του, που ήταν σε επίπεδο κλιμακίου Κρήτης: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ολοκληρώσουμε, πάντα με τη βοήθεια και την στήριξη των σωματειακών προπονητών, τον δεύτερο κύκλο του αναπτυξιακού προγράμματος για το άθλημα της τεχνικής κολύμβησης. Τα παιδιά βρίσκονται σ’ ένα πολύ καλό επίπεδο εν όψει των πανελληνίων διοργανώσεων. Πιστεύω ότι αρκετά θα παρουσιάσουν μεγάλη βελτίωση στις επιδόσεις τους και αυτό για ορισμένους ίσως να συνεπάγεται με την είσοδο τους στις Εθνικές ομάδες. Μπροστά μας έχουμε το πανελλήνιο πρωτάθλημα ΟΠΕΝ κατηγορίας, που θα γίνει 6 με 8 Μαΐου στην Αθήνα και αμέσως μετά θ’ ακολουθήσει η ανακοίνωση των Εθνικών ομάδων. Ζούμε, ας το πούμε, σε μια μετά-covid εποχή όπου όλα τα παιδιά και οι προπονητές προσπαθούν να προσαρμοστούν πάλι στην κανονικότητα, οι επιδόσεις εξελίσσονται και φαίνεται ότι βρισκόμαστε σε περίοδο ανάπτυξης του αθλήματος και γενικότερα των επιδόσεων. Νομίζω ότι άμεσα αλλά και στα επόμενα χρόνια θα έχουμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα», ήταν οι δηλώσεις που έγιναν από τον κ. Ξιάρχο.

Από την πλευρά του, ο προπονητής τεχνικής κολύμβησης του ΝΟ Χανίων, Ηλίας Καλαμαρίδης σημείωσε τα εξής: «Σίγουρα, είναι ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα το οποίο έχει σκοπό αφενός να δώσει έναυσμα στις προσπάθειες των παιδιών που έχουν επιλεγεί σε αυτό και αφετέρου ήταν μια ευκαιρία να επισκεφτεί το χώρο μας ο τεχνικός σύμβουλος ομοσπονδίας της ΚΟΕ, κ. Ξιάρχος προκειμένου να διαπιστώσει το επίπεδο των παιδιών και γενικότερα την κατάστασή τους τους. Αυτές οι δραστηριότητες είναι αρκετά ωφέλιμες για το χώρο μας γιατί έχουν σκοπό να βοηθήσουν στην εξέλιξη των αθλητών και συγχρόνως να τους δοθεί μια ευκαιρία ν’ αντιληφθούν ότι η προσπάθεια τους μπορεί ν’ αποδώσει καρπούς. Θέλω να πιστεύω ότι αυτές οι προσπάθειες θα συνεχιστούν στα επόμενα χρόνια με κάποιες βελτιώσεις για να δοθούν ακόμη μεγαλύτερα κίνητρα στους αθλητές».

Αναλυτικότερα, στο αναπτυξιακό πρόγραμμα πήραν μέρος εκ μέρους του Ναυτικού Ομίλου Χανίων οι εξής αθλητές και αθλήτριες: Ανδρεαδάκης Παναγιώτης, Λιόλιος Ιωάννης, Ρημαντωνάκης Κωνσταντίνος, Ανδριανός Ιωάννης και Σκυλουράκης Εμμανουήλ (αγόρια), Μπαλολάκη Μιχαέλα, Περάκη Γεωργία, Χατζηπλή Ευαγγελία, Φραντζεσκάκη Ελισάβετ, Χατζηδάκη Ελευθερία, Παπαντωνάκη Μαρία, Βλοντάκη Ολγα και Μπαδιερίτη Νίκη (κορίτσια).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.