Κατηγορίες
Παλαιόχωρα IN THE SPOTLIGHT

Διακάκης για Παλαιόχωρα, Πλατανιά, υποβιβασμό, ομάδες Ηρακλείου και φαβορί τοπικού

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης από τον τεχνικό της Παλαιόχωρας, λίγες μέρες πριν την πρεμιέρα της Γ’ Εθνικής.

Ο Τάκης Διακάκης αναφέρθηκε στην ομάδα του και στους στόχους που θέτει στη φετινή Γ’ Εθνική. Στις μεταγραφές της, στην καθυστέρηση να ξεκινήσει προετοιμασία, αλλά και στην πρεμιέρα με τον Πλατανιά στην Κάντανο.

Παραχώρησε συνέντευξη στον ΣΚΑΪ Γαύδος Fm 88,8 και στον Βασίλη Φουντουλάκη…

Μερικά από τα σημαντικά που είπε (απομαγνητοφώνηση mirrorsports.gr)

Για το φιλικό με το ΣΥΝΚΑ: Είμαι ικανοποιημένος. Φάνηκε ότι είχαμε διάρκεια στην απόδοσή μας. Δείξαμε ότι είμαστε σχεδόν έτοιμη να μπει στο πρωτάθλημα, μολονότι ότι μας απασχόλησε πολύ ότι μπήκαμε αργά στην προετοιμασία. Θα ήμασταν σε ακόμα καλύτερο επίπεδο, αν ολοκληρώναμε νωρίτερα το ρόστερ μας.

Για τον Αργεντινό Τζιανλούκα Φακκαρίνι Φράνκο: Μας έχει βοήθησει ο Πότσι σε αυτόν τον τομέα. Μας είχε βρει πέρυσι και τον άλλο Φράνκο. Είναι επιθετικός, γρήγορος και αρκετά ομαδικός. Στην Αργεντινή προπονούνταν ατομικά και όπως λέει είναι σε καλή κατάσταση.

Το στιλ της ομάδας: Μας ενδιαφέρει το γρήγορο γήπεδο. Και στην Κάντανο το βρέχουμε το γήπεδο. Αυτό με ενδιαφέρει, να παίζουμε γρήγορο ποδόσφαιρο.

Για τον υποβιβασμό 7 ομάδων: Θα είναι πολύ δύσκολο αν παραμείνει αυτό για όλες τις ομάδες. Θα πρέπει να κάνουμε πορεία πρωταθλητισμού. Δεν θα είναι καλό για την ποιότητα του πρωταθλήματος. Άλλες θα έχουν άγχος, άλλες που θα έχουν πέσει από νωρίς, θα τα παρατήσουν. Σε ό,τι αφορά τη δομή του πρωταθλήματος θα πρέπει να είναι η εξής: Να ανεβαίνουν οι 4 πρωταθλήτριες των Νομών και να πέφτουν από τη Γ’ Εθνική επίσης 4. Η όλη διαδικασία ευνοεί το Ηράκλειο που παράγει εκατοντάδες παίκτες και μαζί με έμπειρους παίκτες δημιουργούν πολύ δυνατές ομάδες του τοπικού. Και φέτος οι ομάδες του Ηρακλείου θα πρωταγωνιστήσουν.

Για την πορεία της Παλαιόχωρας στη φετινή Γ’ Εθνική: Εμείς θα κάνουμε την προσπάθειά μας, με πολύ τίμιο τρόπο. Πάμε σε Εθνική κατηγορία με 14 γηγενείς ποδοσφαιριστές. Έχουμε επίσης τον μικρότερο μέσο όρο ηλικίας σε όλη τη Γ’ Εθνική, 20.4 μ.ο. Όπως και να πάει η κατάσταση θα είμαστε κερδισμένοι. Αν μείνουμε στην κατηγορία ούτως ή άλλως θα είμαστε επιτυχημένοι. Αν δεν μείνουμε στην κατηγορία, θα έχουμε δώσει την ευκαιρία σε νέα παιδιά να παίξουν στη Γ’ Εθνική. Θέλω, αν φύγω από την Παλαιόχωρα, να έχουμε χτίσει μια νέα ομάδα. Έχω εμπιστοσύνη σε αυτό το υλικό.

Οι πιθανότητες παραμονής της Παλαιόχωρας στην κατηγορία: Να έχουμε υγεία σαν ομάδα και ειδικά στους μεγάλους παίκτες. Θα το παλέψουμε πιστεύω και αν χρειαστεί να ενισχυθούμε τον Ιανουάριο. Νομιζω θα έχουμε ανταγωνιστική ομάδα και να έχουμε και τύχη.

Για το πώς εξελίσσεται η ανακατασκευή των αθλητικών εγκαταστάσεων: Σε αυτόν τον τομέα πάμε πολύ καλά. Λειτουργικά και οργανωτικά κάναμε βήματα προόδου και ήταν κάτι που είχα ζητήσει το καλοκαίρι. Γήπεδο και αποδυτήρια ίσως να είναι έτοιμα σε έναν μήνα. Το γήπεδο στην Παλαιόχωρα μπορεί να χρησιμοποιείται, όχι μόνο για προπονήσεις, αλλά και για επίσημα ματς.

Για τον προσεχή αντίπαλο, τον Πλατανιά: Ο Πλατανιάς είναι το πιο “δυνατό” όνομα στην κατηγορία. Είναι η ομάδα με τις μεγαλύτερες επιτυχίες, ενώ ο Ηρόδοτος είναι η πιο ιστορική της κατηγορίας. Θα ήταν λυπηρό να διαλύονταν. Για να το αποφασίσουν οι άνθρωποι του ότι ο Πλατανιάς θα παίξει στη Γ΄Εθνική θα έχουν τους σκοπούς τους και το πλάνο τους για το μέλλον. Έχουν όλα τα φόντα, εγκαταστάσεις, γνώσεις, εμπειρία. Για την πρεμιέρα, θα γίνει πιστεύω ένα καλό και καθαρό παιχνίδι, ανάμεσα σε δύο χανιώτικες ομάδες. Είναι άγνωστός “Χ” ο Πλατανιάς. Γνωρίζω μόνο κάποιους ποδοσφαιριστές.

Για τον Άρη Σούδας και το ΣΥΝΚΑ: Ο Άρης Σούδας ενισχύθηκε με ωραίο τρόπο και χωρίς να χαλάσει τη χημεία της ομάδας. Πήρε παίκτες από τον Πανακρωτηριακό που έκαναν εξαιρετική πορεία πέρυσι και έχει καλό προπονητή. Η ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ νομίζω ότι είναι παρόμοια ομάδα όπως άλλες χρονιές. Μπορεί να χτυπήσει όλες τις ομάδες. Έχει αξιόλογο προπονητή τον Γιώργο Ριτζάκη, που είναι καθαρό παιδί και άνθρωπος που θέλουμε να υπάρχει στο χώρο μας.

Για την κλήρωση: Δυστυχώς έχουμε δύσκολη κλήρωση. Ξεκινάμε με Πλατανιά και στη συνέχεια παίζουμε σερί με 4 ομάδες που έχουν θέσει υψηλούς στόχους, στις 6 πρώτες αγωνιστικές.

Για το τοπικό Χανίων: Νομίζω ο Απόλλων είναι φαβορί. Ο Απόλλων έχει περισσότερους παίκτες που μπορούν να αντέξουν το βάρος του πρωταθλητισμού, ωστόσο και η Σπάθα θα είναι εξόχως ανταγωνιστική.