Κατηγορίες
Τοπικό IN THE SPOTLIGHT

Διαβούλευση για τα τοπικά πρωταθλήματα

Άγνωστο παραμένει τι θα γίνει με τα τοπικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου.

Μπορεί να ακούγεται άκαιρο το τι θα γίνει με τα τοπικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, τη στιγμή που δεν έχουν αρχίσει ακόμα η Φούτμπολ Λιγκ και η Γ’ Εθνική και, ειδικά για τη δεύτερη δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα τι θα γίνει, ωστόσο επειδή αποτελούν βασική δομή του ποδοσφαίρου θα πρέπει να αποφασιστεί ποια θα είναι η τύχη τους.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ στην προχτεσινή της συνεδρίαση ανέφερε ότι η Ομοσπονδία θα απευθύνει ερώτηση σε όλες τις Ενώσεις για το αν επιθυμούν να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα και κάτω από ποιες προϋποθέσεις θα μπορέσει να γίνει αυτό. Θα χρειαστεί μια μεγάλη διαβούλευση, αφού, εν συνεχεία, θα πρέπει να ερωτηθούν οι ίδιες οι ομάδες των Ενώσεων.

Στα Χανιά μπορεί να έχουν γίνει κάποιες προκαταρκτικές συζητήσεις, αλλά πέραν τούτου ουδέν, αφού έτσι όπως είναι η κατάσταση δεν μπορεί να ληφθούν αποφάσεις.

Πάντως, ό,τι είναι να γίνει πιθανώς να γίνει μόνο σε επίπεδο ανόδων, δηλαδή από την Α’ ΕΠΣΧ στη Γ’ Εθνική και ίσως από τη Β’ στη Α’, αν φυσικά υπάρξει ενδιαφέρον και διάθεση των ίδιων των ομάδων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι, σε ό,τι αφορά την Α’ ΕΠΣΧ ενδέχεται να υπάρχει ενδιαφέρον 2-3 ομάδων για μια διεκδίκηση ανόδου στη Γ’ Εθνική της νέας χρονιάς, ωστόσο θα πρέπει να ξεκαθαρίσει αν θα τους δοθεί η δυνατότητα για κάτι τέτοιο (βάσει των παραπάνω) και αν, εφόσον τους δοθεί, με τι διαδικασία θα γίνει αυτό (με μίνι τουρνουά, με κλήρωση κτλ).

Ας περιμένουμε πάντως να δούμε αν η ΕΠΟ (που σε πολλές περιπτώσεις δείχνει πελαγωμένη) στείλει ερώτημα στις Ενώσεις για να διαπιστώσει την επιθυμία τους για διεξαγωγή κάποιων αγώνων στο τοπικό και από κει και πέρα θα υπάρξουν περαιτέρω ενέργειες.

mirrorsports.gr