Κατηγορίες
IN THE SPOTLIGHT Στίβος

Δήμητρα Γναφάκη: “Πήγε καλά η χρονιά, βλέπουμε τα θετικά της ιστορίας του κορωνοϊού”

Επιτυχημένη χρονιά για τη Χανιώτισσα πρωταθλήτρια στίβου Δήμητρα Γναφάκη.

Επιτυχημένη χρονιά για τη Χανιώτισσα πρωταθλήτρια στίβου Δήμητρα Γναφάκη.

Η Γναφάκη που φέτος θα μείνει στα Χανιά, λόγω κορωνοϊού (αφήνοντας για λίγο τις σπουδές της στις ΗΠΑ), πήρε το χρυσό μετάλλιο στα 400 μέτρα εμπόδια στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου στην Πάτρα, ολοκληρώνοντας μια επιτυχημένη χρονιά.

“Ολοκληρώθηκε καλά η χρονιά. Η αλήθεια είναι ότι μετά το 2016 που έφυγα για την Αμερική αντιμετώπισα προβλήματα με αλλαγές προπονητών κτλ. Φέτος όμως προπονούμαι με την πρώτη μου προπονήτρια στις ΗΠΑ και όταν επέστρεψα στην Ελλάδα, με τον πρώτο προπονητή μου στα Χανιά τον Μιχάλη Μανουσάκη και όλα πήγαν καλά. Πήγε καλά η χρονιά, με ρεκόρ στον κλειστό και με χρυσό στο πανελλήνιο ανοιχτού και ασημένιο στη σκυταλοδρομία”, ανέφερε μεταξύ άλλων στον Γαυδος FM 88,8 η αθλήτρια του Κύδωνα.

“Ήμασταν σε διαδικασία προετοιμασίας για τους Ολυμπιακούς, δεν ήταν σίγουρο ότι θα συμμετάσχουμε σαν ομάδα σκυταλοδρομίας, ωστόσο στενοχωρηθήκαμε διότι ήμασταν σε καλή κατάσταση για να προκριθούμε. Βλέπουμε τα θετικά της ιστορίας”, επεσήμανε η Γναφάκη για την αναβολή των Ολυμπιακών λόγω κορωνοϊού.

Για το γεγονός ότι φέτος θα παραμείνει και θα προπονείται στην πόλη καταγωγής της, στα Χανιά: “Τα Χανιά είναι ο τόπος μου. Έρχομαι όποτε μπορώ. Δεν νομίζω να δυσκολευτώ φέτος που θα μείνω εδώ. Τώρα να περάσουν αυτές οι μέρες και από Σεπτέμβριο ξεκινάμε προετοιμασία για μια πολύ δύσκολη χρονιά, με πολλούς και απαιτητικούς αγώνες. Στόχος φυσικά να πέσω και κάτω από τα 58 δευτερόλεπτα στα 400 μέτρα εμπόδια”.

Τέλος προσέθεσε: “Τα 400 μέτρα εμπόδια μου ταιριάζουν. Η πορεία έδειξε ότι μπορώ να ανταπεξέλθω στο αγώνισμα και έχω καλή αντίληψη των εμποδίων πλέον”.