Κατηγορίες
Αυτοδιοίκηση

Δήμος Χανίων: Πρόγραμμα παρακίνησης για περπάτημα

Το Γραφείο Αθλητισμού του Δήμου Χανίων, στοχεύοντας στο να δώσει κίνητρα για τους δημότες, ανακοινώνει το πρόγραμμα παρακίνησης για περπάτημα.

Όποιος επιθυμεί να συμμετέχει μπορεί για ένα μήνα να καταγράφει με όποιο application ή βηματομετρητή επιθυμεί το καθημερινό του περπάτημα.

Ο χαμηλότερος καθημερινός στόχος είναι:

  • 5.000 βήματα
  • 2 χιλιόμετρα
  • 30′ περπάτημα

Η διάρκεια της καταμέτρησης θα είναι για ένα μήνα από 20.12.2020 έως 20.01.2021. Έπειτα θα πρέπει να αποσταλεί με email στη διεύθυνση g-athlitismos@chania.gr με screenshot ή φωτογραφία η συνολική καταμέτρηση του μήνα. Τα περισσότερα applications εμφανίζουν τη μηνιαία δραστηριότητα, όπως το Runkeeper, sports tracker, κ.λ.π. (στην επισυναπτόμενη εικόνα η καταγραφή είναι με το application Google Fit: Health and Activity Tracking).

Έπαθλο για τους 10 πρώτους, που θα καταφέρουν να περπατήσουν τις περισσότερες ή όλες τις ημέρες του μήνα, θα είναι 2 μήνες δωρεάν συνδρομή σε όποιο δημοτικό γυμναστήριο επιθυμούν (όταν επαναλειτουργήσουν μετά την καραντίνα). Στόχος του προγράμματος είναι η καθημερινή άσκηση, άρα ουσιαστικά θα μετρήσουν οι φορές που θα περπατήσει ο καθένας και όχι η καθημερινή ποσότητα της άσκησης.

Όσοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα πρέπει υποχρεωτικά να είναι υγιείς και να έχουν λάβει την έγκριση από τον ιατρό τους.