Κατηγορίες
Αυτοδιοίκηση

Δήμος Ενεργών Πολιτών: “Μακριά από προσωπικές αντιπαραθέσεις και επικοινωνιακά σόου”

Η παράταξη του πρώην Δημάρχου Χανίων Τάσου Βάμβουκα “Δήμος Ενεργών Πολιτών” δια στόματος του δημοτικού συμβούλου Γιάννη Σπυριδάκη (απόντος του Τάσου Βάμβουκα για προσωπικούς λόγους) εξέφρασε τις απόψεις της στο πρόσφατο ΔΣ, σχετικά με τα νομικά πρόσωπα και τις επιλογές της δημοτικής αρχής αλλά και για τις κατηγορίες “περί συναλλαγής” της μείζονος αντιπολίτευσης, στη (συν) διοίκηση του Δήμου Χανίων.

Η τοποθέτηση του “Δήμου Ενεργών Πολιτών” αναφέρει τα εξής, τονίζοντας ότι θα μείνει μακριά από επικοινωνιακά “σόου”:

Η τοποθέτηση μας στο Δ.Σ.

Παρά την “θυελλώδη ” χτεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Χανίων η τοποθέτηση της παράταξης μας ήταν ξανά ολιγόλεπτη, συμπυκνωμένη και δυστυχώς “προφητική ” για αυτά που θα επακολουθούσαν…Συνοπτικά λοιπόν την παραθέτω.
*”Ο σεβασμός και η εκτιμηση στα πρόσωπα και την διαδρομή του καθενός απο τα μέλη του Δ.Σ είναι δεδομένος και δεν τίθεται για κανέναν θέμα ηθικής τάξης από εμάς. “
*”Οι επιλογές του δημάρχου στα πρόσωπα που στελεχώνουν τα νομικά πρόσωπα είναι απολύτως σεβαστές, καθώς αυτός έχει την πλήρη πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά και την ευθύνη .Όμως θα κριθούν αυστηρά σε εύλογο χρονικό διάστημα για την αποτελεσματικότητα τους , τόσο από εμάς όσο κυρίως απ’τους πολίτες.”
*”Το προηγούμενο Δ.Σ ακολούθησε μια “επικοινωνιακή καταιγίδα” και επαναλήφθηκε η λέξη “συναλλαγή “.Απαντούμε για τελευταία φορά ελπίζω….”Η ανάγκη διακυβέρνησης του δήμου δημιούργησε κάποιους συσχετισμούς και συνεργασίες οι οποίες έγιναν με πολιτικά, ηλικιακά και ευρύτερα κριτήρια. Κάποιοι συμμετέχουν στο σχήμα και κάποιοι Όχι. Ας αποδεχτούμε λοιπόν ο καθένας την θέση του και ας λειτουργήσουμε παραγωγικά.
Για την παράταξη μας κυρίαρχος γνώμονας συνεργασίας υπήρξε η ανάγκη για συνέχιση,ολοκλήρωση και διεύρυνση του προγραμματισμένου έργου που παραδόθηκε. Έργο που με χαρά βλεπουμε να βραβεύεται σε πανελλήνιο και ευρωπαϊκό επίπεδο “.
*”Διατυπώνουμε επιφύλαξη σε ότι αφορά την επιλογή μη εκλεγμένων στο προεδρείο του Λιμενικού Ταμείου για λόγους αμεσότερης πληροφόρησης του Δ.Σ.”
*”Χαιρετίζουμε την επιλογή της δημοτικής αρχής να εκπροσωπηθεί η αντιπολίτευση στο Λιμενικό Ταμείο και το σύνολο των παρατάξεων στο Δ.Σ του ΔΟΚΟΙΠ.”

Η παράταξη μας θα παραμείνει συνεπής στην σοβαρή και υπεύθυνη στάση συμμετοχής και προσφοράς, στο Δημοτικό Συμβούλιο, μακριά από προσωπικές αντιπαραθέσεις και επικοινωνιακά σόου. Το Δημοτικό Συμβούλιο της ιστορικής πόλης μας αξίζει υψηλότερου επιπέδου συνεδριάσεις.