Κατηγορίες
IN THE SPOTLIGHT Υγρός στίβος

Δίπλα στην “τιτάνια” προσπάθεια του Βαρουχάκη! Τα εύσημα στους παίδες του ΝΟΧ

Τη στήριξη του Ναυτικού Ομίλου Χανίων είχε το σπουδαίο εγχείρημα του Κώστα Βαρουχάκη που στέφτηκε με μεγάλη επιτυχία, κολυμπώντας μια μεγάλη απόσταση 25χλμ. μέσα στη θάλασσα.

Επιδεικνύοντας μεγάλη ψυχική δύναμη, ο Κισσαμίτης αθλητής τριάθλου τα κατάφερε, κολυμπώντας από τον Μπάλο μέχρι την παραλία στο Καστέλι! Πρόκειται για ένα εγχείρημα που είχε συμβολικό χαρακτήρα για τον Βαρουχάκη, καθώς η προσπάθεια του ήταν αφιερωμένη και είχε σκοπό τη συγκέντρωση εσόδων για το Ειδικό Σχολείο που βρίσκεται στα Κουτουφιανά Κισάμου.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της αποστολής του, ο Βαρουχάκης συνοδευόταν από τους εθελοντές της ναυαγοσωστικής μονάδας του Ναυτικού Ομίλου Χανίων (Ε.ΝΑ.ΜΟ.Ν.Ο.Χ.) οι οποίοι στην κυριολεξία δεν τον έχασαν από τα μάτια τους. Το συντρόφευσαν σε όλο του το ταξίδι, δίνοντας του μεταξύ άλλων κουράγιο. Επίσης, λίγο πριν το τέλος της διαδρομής, οι αθλητές από την ομάδα πόλο μίνι παίδων του Ναυτικού Ομίλου Χανίων κολύμπησαν στο πλάι του Βαρουχάκη, ενώ ειδικότερα στον τερματισμό, δημιούργησαν μια φάλαγγα μέσα στη θάλασσα περνώντας ότι Κισσαμίτης τριαθλητής ανάμεσα τους.

Η οικογένεια του Ναυτικού Ομίλου Χανίων συγχαίρει θερμά τον Κώστα Βαρουχάκη για τη σπουδαία προσπάθεια που κατέβαλε, το σκοπό για την οποία την αποφάσισε και το μόνο σίγουρο είναι ότι τα παιδιά στα Κουτουφιανά θα αισθάνονται υπερήφανα γι’ αυτό που κατάφερε.

Ανακοίνωση και από τον Δήμο Κισσάμου:

Στην Κίσσαμο, χθες Τετάρτη 19 Αυγούστου, γίναμε όλοι μάρτυρες στο τι ακριβώς σημαίνει δύναμη και μεγαλείο ψυχής, ανιδιοτελής προσφορά και αγάπη στον συνάνθρωπο.
Ο συντοπίτης μας Κώστας Βαρουχάκης μας συγκίνησε όλους με το κολύμπι αγάπης 25 χλμ, ξεκινώντας  από τα καταγάλανα νερά του Μπάλου και καταλήγοντας στην Κίσσαμο, στην παραλία του Τελωνείου.

Κατάφερε με την αυτή του την πράξη να ευαισθητοποιήσει πλήθος κόσμου με σκοπό την συγκέντρωση χρημάτων για την δημιουργία της αίθουσας αισθητηριακής ολοκλήρωσης στο Ε.Ε.Ε.Ε Κισσάμου στα Κουτουφιανά, δράση η οποία τελικά είχε πανελλήνια απήχηση.

Ο Δήμος μας συγχαίρει και  ευχαριστεί θερμά τον Κωστή, τον άνθρωπο πρότυπο για όλους μας μικρούς και μεγάλους και του εύχεται να έχει υγεία με την οικογένειά του και να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο τον  αγώνα προσφοράς του στον τόπο μας. Τον διαβεβαιώνουμε ότι θα είμαστε δίπλα του και  θα στηρίζουμε εμπράκτως την κάθε του προσπάθεια.

Τέλος, αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στα μέλη της Νεολαίας Κισσάμου και στον Πρόεδρό της, κ. Μαρούγκα Χρήστο, για τη συνεργασία, τη στήριξη και την άριστη διοργάνωση της χθεσινής δράσης, στον Ναυτικό Όμιλο Χανίων για την υποστήριξη αλλά και σε όλο τον κόσμο που εμπράκτως βοήθησε και συμπαραστάθηκε στον υπεραθλητή μας.