Κατηγορίες
TENNIS CORNER

ΕΦΟΑ: “To τένις αδικείται από το σύστημα Χίλων”

Η ΕΦΟΑ εξέφρασε την αντίθεσή της στο σύστημα “Χίλων” για τις επιχορηγήσεις στις αθλητικές ομοσπονδίες, επισημαίνοντας πως το τένις αδικείται από το πρόγραμμα και ενημερώνοντας ότι θα ζητήσει συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Το Δελτίο Τύπου της ΕΦΟΑ:

Το Δ.Σ της Ε.Φ.Ο.Α. και ολόκληρη η Οικογένεια του Τένις βλέπουν τις εξελίξεις, σε σχέση με το πρόγραμμα «Χίλων» και δεν παραπονούνται για το γενικότερο «κόψιμο» των επιχορηγήσεων του 2020, λόγω της πανδημίας, δεν ανέχονται όμως το αποτέλεσμα, όταν η βάση του «Χίλων» ήταν μέγεθος, δραστηριότητα, διακρίσεις και διακυβέρνηση των Αθλητικών Ομοσπονδιών.

Ο οποιοσδήποτε αντικειμενικός κριτής θα κοίταζε τι έβγαλε ο «Χίλων», σε σχέση με τα αθλήματα ρακέτας και σίγουρα θα ρωτούσε πως συνέβη.

Για το λόγο αυτό κρίνουν ότι το Τένις αδικείται από το σύστημα «Χίλων». Πολλά Σωματεία-Μέλη της Ε.Φ.Ο.Α. τις τελευταίες τέσσερις ημέρες διαμαρτύρονται για το αποτέλεσμα.

Η Διεύθυνση Αγωνιστικού Αθλητισμού που το επεξεργάστηκε και εισηγείται στον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη και στον ΓΓΑ κ. Γιώργο Μαυρωτά θα πρέπει να δει τι φταίει και να μετρήσει καλύτερα το αποτέλεσμα της εφαρμογής του προγράμματος «Χίλων».

Το μέγεθος με τον αριθμό Σωματείων-Μελών, η δραστηριότητα με 725 διοργανώσεις κάθε χρόνο, εκ των οποίων 70 διεθνείς όλων των κατηγοριών που μετρούν στη παγκόσμια κατάταξη, οι διακρίσεις με Στέφανο Τσιτσιπά, Μαρία Σάκκαρη, Μικαέλα Λάκη, Φίλιππο Αστρεινίδη και άλλους νεότερους αθλητές και η διακυβέρνηση της Ε.Φ.Ο.Α. δεν αμφισβητούνται.

Επιπροσθέτως,

-Η Ε.Φ.Ο.Α. ενημέρωνε με απόλυτο σεβασμό την Οικογένεια του Τένις, τήρησε στο ακέραιο τις Αποφάσεις-Οδηγίες της Κυβέρνησης, σε σχέση με την πανδημία, δεν έκανε lock down στη λειτουργία της, σεβάστηκε την 1η δόση της επιχορήγησης, καλύπτοντας στο ακέραιο τους εργαζόμενους και τις συνολικές υποχρεώσεις της.

-Η Ε.Φ.Ο.Α. εκπροσωπεί ακόμη τέσσερα Αθλήματα, Beach Tennis, Squash, Padel Tennis, Beach Racket, τα οποία δεν λήφθηκαν υπόψη από το πρόγραμμα «Χίλων».

Παράλληλα με τα ανωτέρω, η Ε.Φ.Ο.Α. αναμένει το αποτέλεσμα για το μητρώο των Σωματείων και των Αθλητικών Φορέων, αφού ο Ν2725/99 αναγνώρισε προ 21 ετών, όλα τα Σωματεία που είχαν αθλητική αναγνώριση μέχρι τη δημοσίευσή του.

Η Ε.Φ.Ο.Α. θα ζητήσει συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, με σκοπό να τον ενημερώσει για όλα όσα επιχειρηματολογούνται στο παρόν δελτίο τύπου.