Κατηγορίες
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Είχαν εξαφανιστεί και επέστρεψαν στους πίνακες παρατηρητών…

Η αποκατάσταση των διαιτητών της περιόδου “Σαρρή-Γκιρτζίκη”!

Καλώς ή κακώς η παρουσία τους στη διαιτησία συνδυάστηκε με την σκοτεινή περίοδο 2012 – 2016, των αποφάσεων – σκανδάλων, που υπήρξαν, τις έρευνες της δικαιοσύνης στον πλαίσιο της υπόθεσης της “εγκληματικής οργάνωσης”, των περιορισμών που επιβλήθηκαν.Η φράση “σε λίγο καιρό θα σφυρίζουν τα τρένα” αποτύπωνε το κλίμα της εποχής και τις αλλαγές που θα έρχονταν στην ΕΠΟ και τη διαιτησία έπειτα από μια εικοσαετία, κατά την οποία το ποδόσφαιρο βρίσκονταν υπό συγκεκριμένη επιρροή.

Κάποιοι από τους διαιτητές εκείνης της περιόδου, που προκάλεσαν με τις αποφάσεις τους ή/και ενεπλάκησαν στις έρευνες τις δικαιοσύνης και τους επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι τέθηκαν εκτός διαιτησίας, αν και στο τέλος άπαντες αθωώθηκαν.

Σήμερα, επί των ημερών της διοίκησης της ΕΠΟ, που εξελέγη τον Μάρτιο του 2021, χωρίς την επιτροπεία των FIFA/UEFA και με την σφραγίδα της ΚΕΔ των Μπένετ / Μάνταλου η “περίοδος των τρένων” έληξε και άρχισε η περίοδος της αποκατάστασης.

Αυτό σηματοδοτεί η παρουσία του Αθ. Μπριάκου, του “ισχυρού άνδρα” της διαιτησίας επί προεδρίας Σαρρή στην ΕΠΟ, στον πίνακα των παρατηρητών διαιτησίας της Super League 1.Στον πίνακα αυτό συμπεριλήφθηκαν οι Καλογερόπουλος και Στυλιαράς.Aλλά και στο νέο πίνακα παρατηρητών διαιτησίας της Super League 2 βλέπουμε τα ονόματα του Ανδρέα Παππά και του Θανάση Γιάχου οι οποίοι επιστρέφουν μετά από 7 χρόνια στη διαιτησία.Ο Γιάχος, ήταν ο διαιτητής στον αλήστου μνήμης τελικό κυπέλλου, ΟΣΦΠ – Αστέρα Τρίπολης το 2014 και δεν καταλόγισε πέναλτι στην απόκρουση του Μανιάτη με το χέρι πάνω στη γραμμή.

Πήρε πάνω του όλο το βάρος αυτής της απόφασης, ωστόσο το πέναλτι θα έπρεπε να υποδείξει στο Γιάχο, ο Στ. Τριτσώνης, που ήταν βοηθός γραμμής, η φάση έγινε δίπλα του, αλλά δεν το έκανε…Στον ίδιο πίνακα τοποθετήθηκε και ο Γ. Κομίνης, που σταμάτησε τη διαιτησία μετά τον επεισοδιακό αγώνα ΠΑΟΚ – ΑΕΚ το 2018.Ο πίνακας των παρατηρητών της Σούπερ Λιγκ 2, είναι ο προθάλαμος για να επιστρέψουν κάποια στιγμή όλοι τους στη Σούπερ Λίγκα, ως παρατηρητές, και να αξιολογούν τους διαιτητές της μεγάλης κατηγορίας…

Πηγή: https://soccerplus.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *