Κατηγορίες
Τοπικό IN THE SPOTLIGHT

Ειλημμένη η απόφαση για τα τοπικά, μένει να ανακοινωθεί

Μάλλον ως ειλημμένη θα πρέπει να θεωρείται η απόφαση να μην (επανα) ξεκινήσουν φέτος τα τοπικά πρωταθλήματα.

Αυτό δεν ισχύει μόνο για τα Χανιά, αλλά ουσιαστικά για όλη τη χώρα, αφού η πανδημία έχει “καταστρέψει” κάθε διάθεση για να ξαναρχίσει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο από τη βάση του.

Σε ό,τι αφορά την ΕΠΣ Χανίων έχουν ξεκινήσει ήδη, οι σχετικές διαβουλεύσεις επί του θέματος, αλλά επί της ουσίας, η απόφαση θα πρέπει να θεωρείται ειλημμένη, ότι η φετινή χρονιά θα θεωρηθεί “ως μη γενόμενη” και πάμε πλέον, από Σεπτέμβριο μήνα για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Η ίδια ακριβώς λογική ισχύει και για τις ΕΠΣ ανά την Κρήτη και όπως προείπαμε και στην Ελλάδα. Οι ομάδες, κάτω από αυτή την οικονομική κρίση αδυνατούν να ξαναμπούν σε διαδικασία επιστροφής στα γήπεδα, ακόμα και αν τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέψουν, το επόμενο διάστημα.

Χαρακτηριστική και η δήλωση του προέδρου της επιτροπής πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Αχαΐας Δημήτρη Σαρρή μιλώντας στο Sport FM Πάτρας:

«Θεωρώ ότι το καλύτερο για όλους είναι να τελειώσει η χρονιά αφού με τα δεδομένα που υπάρχουν με τα κρούσματα είναι αδύνατον να υπάρξει συνέχεια. Νομίζω ότι δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις να συνεχιστούν τα πρωταθλήματα αφού δεν μπορεί να διασφαλιστεί η ασφαλής διεξαγωγή των αγώνων καθώς δεν μπορούν να γίνουν τα απαραίτητα τεστ και να τηρηθεί στο ακέραιο το υγειονομικό πρωτόκολλο. Θεωρώ ότι η χρονιά έχει τελειώσει για φέτος».

«Υπάρχει η δυνατότητα να αλλάξουμε τις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων αλλά νομίζω ότι δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε τα πρωταθλήματα. Θα σεβαστούμε βέβαια τις αποφάσεις και τις εντολές της ΕΠΟ και θα έχουμε ενιαία γραμμή με όλες τις Ενώσεις Πιστεύω ότι το σωστό και δίκαιο είναι να θεωρηθεί η χρονιά ως μη γενομένη και να ξεκινήσουμε την νέα περίοδο από την αρχή σε πρωτάθλημα και κύπελλο.. Άλλωστε η τάση των περισσότερων ομάδων είναι να μην αγωνιστούν άλλο για την φετινή περίοδο. Το ποδόσφαιρο είναι πυραμίδα και από την στιγμή που δεν θα ξεκινήσει η Γ εθνική δεν μπορεί να υπάρξει συνέχεια στα τοπικά πρωταθλήματα».

mirrorsports.gr