Κατηγορίες
Basket Corner

ΕΚΑΣΚ: Γιορτή του μπάσκετ στην Κρήτη με κοπή πίτας

Το μπάσκετ βρέθηκε σε πρώτο πλάνο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην κοπή της πίτας της ΕΚΑΣΚ. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, ενώ βραβεύτηκε από την Ένωση Σωματείων Κρήτης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος στηρίζει τον αθλητισμό γενικότερα και το μπάσκετ ειδικότερα.

«Υποστηρίζουμε τον αθλητισμό στην Κρήτη γιατί ενώνει», τόνισε ο Αρναουτάκης στον οποίο απένειμε τιμητική πλακέτα της ΕΚΑΣΚ για την προσφορά του στο μπάσκετ και τον αθλητισμό ο Βαγγέλης Λιόλιος, ο οποίος αναφέρθηκε στη συνεργασία με την Περιφέρεια για το ΟΠΑΠ Final 8 χαρακτηρίζοντας την «άριστη και υπόδειγμα για άλλες περιφέρειες», τονίζοντας πως θα υπάρξουν κι άλλες μεγάλες διοργανώσεις. 

Ο Αρναουτάκης από την πλευρά του σημείωσε πως ο αθλητισμός είναι πολιτισμός και η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει όλα τα σωματεία και δημιουργεί υποδομές δίνοντας διέξοδο στα νέα παιδιά. Παράλληλα, ευχαρίστησε τους ανθρώπους του μπάσκετ για τον συγκρητισμό που αναπτύσσουν και στον αθλητισμό.  

Η τελετή έγινε στο περιθώριο του ΟΠΑΠ Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας. Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου Παντελής Ρυακωτάκης, ο Πρόεδρος της ΕΚΑΣΚ Μπάμπης Μαρκάκης ενώ το συντονισμό και την παρουσίαση είχε ο Αντιπρόεδρος της ΕΚΑΣΚ, Γιάννης Καλαϊτζάκης. Στη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκε επίσης η ΑΝΕΚ ως μεγάλος υποστηρικτής της ΕΚΑΣΚ και την πλακέτα παρέλαβε ο Δημήτρης Γιαλεσάκης υπεύθυνος Ηρακλείου. Στην κοπή της βασιλόπιτας παραβρέθηκαν εκπρόσωποι τοπικών φορέων, αιρετοί της αυτοδιοίκησης και παράγοντες του μπάσκετ και του αθλητισμού ενώ το τυχερό φλουρί κέρδισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης. 

Στ. Αρναουτάκης: «Ο αθλητισμός είναι πολιτισμός και ενώνει»

«Από την πρώτη μέρα που βρεθήκαμε στην περιφέρεια υποστηρίζουμε τον αθλητισμό στην Κρήτη. Ο αθλητισμός ενώνει κι εμείς έχουμε την «κρητική κουζουλάδα» και πηγαίνουμε ενωμένοι με αγάπη και με συμπόρευση, γιατί ο αθλητισμός είναι πολιτισμός», τόνισε ο Αρναουτάκης, ο οποίος υπογράμμισε την αξία του αθλητισμού για τα νέα παιδιά που τα αποτρέπει από επιβλαβείς συνήθειες και σημείωσε πως η Περιφέρεια Κρήτης επενδύει στις υποδομές και στη στήριξη των σωματείων όλων των αθλημάτων, επιλέγοντας να προσφέρει για τη νεολαία, διέξοδο στον αθλητισμό. Χαιρετίζοντας την εκδήλωση έδωσε συγχαρητήρια στον Πρόεδρο της ΕΟΚ Βαγγέλη Λιόλιο, αλλά και στον Πρόεδρο της ΕΚΑΣΚ Μπάμπη Μαρκάκη, τον Αντιπρόεδρο Γιάννη Καλαϊτζάκη κι όλους τους φορείς του μπάσκετ στην Κρήτη γιατί «κάνουν πράξη τον συγκρητισμό και στον αθλητισμό» και τόνισε πως η Περιφέρεια Κρήτης θα συνεχίσει να στηρίζει τις μεγάλες διοργανώσεις όπως το Final 8 και θα συμπαραστέκεται στις προσπάθειες των ανθρώπων του αθλητισμού. 

Βαγγέλης Λιόλιος: «Άριστη συνεργασία. Υπόδειγμα η Περιφέρεια Κρήτης» 

«Η περιφέρεια της Κρήτης και συγκεκριμένα ο περιφερειάρχης, κ. Αρναουτάκης είναι η έμπρακτη απόδειξη πως ένας περιφερειάρχης πιστεύει πολύ στον αθλητισμό, στηρίζει τον αθλητισμό και βλέπει και τα αποτελέσματα του αθλητισμού. Και είναι παράδειγμα προς όλους η συνεργασία που έχει η ομοσπονδία μπάσκετ με την Περιφέρεια Κρήτης. Είναι άριστη και είναι υπόδειγμα και τρόπος εφαρμογής για όλες τις υπόλοιπες περιφέρειες», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΟΚ. 

Ο Βαγγέλης Λιόλιος σημείωσε πως «είναι η τρίτη χρονιά που κάνουμε τον τελικό του κυπέλλου και μάλιστα σε μορφή Final 8 (Final 4 την πρώτη χρονιά), στο Ηράκλειο της Κρήτης και βλέπουμε ένα επιτυχημένο μοντέλο στο οποίο μπορούμε αθλητικά να συνεργαζόμαστε και νομίζω πως όλοι οι τοπικοί φορείς, η Περιφέρεια αλλά και ο Δήμος, όπως και οι παράγοντες του αθλητισμού, έχουν ευθύνη και υποχρέωση, αλλά και τη χαρά να συνεργάζονται μαζί για να φέρουμε το καλύτερο αποτέλεσμα όχι μόνο για την περιοχή τους, αλλά για ολόκληρη την Ελλάδα».  

Αναφερόμενος στο θετικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην Κρήτη κι αν αυτό συνεπάγεται κι άλλες διοργανώσεις στο μέλλον, ο πρόεδρος της ΕΟΚ, επεσήμανε: «Εδώ πέρα είναι το δεύτερο σπίτι μας, για να μην πω το πρώτο σπίτι μας. Νομίζω ότι είμαστε όχι απλά καλοδεχούμενοι αλλά έχουμε μια άριστη συνεργασία και συνεχώς θα προσπαθούμε να φέρουμε αθλητικές διοργανώσεις όχι μόνο πανελλήνιας κλίμακας αλλά και πανευρωπαϊκής. Είναι κάτι το οποίο γινόταν, γίνεται και θα γίνεται συνέχεια». 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *