Κατηγορίες
SUPER LEAGUE 2

Εκεί οδεύουν τα τηλεοπτικά της SL2 – Τι γίνεται με την SL

Σημαντικό κομμάτι για τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά, τα τηλεοπτικά σε SL και SL2.

To επόμενο βήμα για να να ξεκαθάρισει το τοπίο των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Super League 1 θα γίνει όταν κριθεί ποιο από τα δύο συνδρομητικά κανάλια αποκτήσει το δικαίωμα μετάδοσης των αγώνων της Premier League για την επόμενη τριετία.

Τα δικαιώματα τώρα ανήκουν στην Cosmote, όμως τα διεκδικεί και η NOVA.Aν τα διατηρήσει η Cosmote, τότε η NOVA θα στραφεί στη Super League για να αποκτήσει τα δικαιώματα κατ’ αρχάς των τεσσάρων μεγάλων ΠΑΕ και μετά των υπολοιπών, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει ήδη για το επόμενο πρωτάθλημα τα δικαιώματα μετάδοσης των εντός έδρας αγώνων των Άρη, ΠΑΣ Γιάννινα και Ατρόμητου. Το θέμα που θα τεθεί ενδεχομένως είναι οικονομικό αφού εκτιμάται ότι θα θελήσει να μειώσει τα χρήματα που έδινε σε κάποιες ομάδες σε σχέση με το προηγούμενο πρωτάθλημα.

Σε αντίθετη περίπτωση θα έχουμε για πρώτη φορά στη ιστορία εμπλοκή της Cosmote που θα επιχειρήσει κατ’ αρχάς να “χτυπήσει” της ΠΑΕ του λεγομένου “Big-4” (OΣΦΠ, ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ).Σε αυτήν την περίπτωση το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι οι ομάδες να μοιραστούν στα δύο κανάλια.

Όσον αφορά τα τηλεοπτικά δικαιώματα της νέας Super League 2, η λύση της ΕΡΤ φαντάζει μονόδρομος πολλώ μάλλον όταν, όπως και το 2019, η δημιουργία της κατηγορίας αυτής έχει τη σφραγίδα της κυβέρνησης.

soccerplus.gr