Κατηγορίες
Basket Corner IN THE SPOTLIGHT

Εκλογές ΕΟΚ: Η παρουσία Λιόλιου στα Χανιά και η νέα υποψηφιότητα Πρέλιεβιτς

“Ζεσταίνονται” οι μηχανές για τη διεξαγωγή των εκλογών στην Ομοσπονδία μπάσκετ.

Εκλογές που είναι πάρα πολύ σημαντικές αφού θα αποτελέσουν τη διάδοχη κατάσταση στην, επί πολλά χρόνια, διοίκηση Βασιλακόπουλου στην ΕΟΚ.

Οι εκλογές πάντως αναμένονται εξαιρετικά αμφίρροπες και γίνονται ακόμα περισσότερο τέτοιες, αφού στις υποψηφιότητες του Παναγιώτη Φασούλα και του διοικητικού ηγέτη του Προμηθέα Πατρών Βαγγέλη Λιόλιου, προστέθηκε, από χτες, εκείνη του Μπάνε Πρέλιεβιτς που σύμφωνα με όλα τα δεδομένα έχει τη στήριξη του Γιώργου Βασιλακόπουλου (που δεν μπορεί λόγω ηλικίας να ξαναείναι υποψήφιος), αλλά και του προέδρου του ΕΣΑΚΕ (Βαγγέλης Γαλατσόπουλος).

Άπαντες οι υποψήφιοι είναι σε μια περίοδο επαφών και διεργασιών, περιμένοντας φυσικά την ακριβή ημερομηνία των εκλογών, που άλλοι λένε ότι θα γίνουν μέσα στον Φεβρουάριο, άλλοι τον Μάρτιο και άλλοι, ακόμα και τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, λόγω Covid-19.

Τέτοιου είδους επαφές είχε σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του mirrorsports.gr, o διοικητικός ηγέτης του Προμηθέα Βαγγέλης Λιόλιος, στα Χανιά. Ο Βαγγέλης Λιόλιος βρέθηκε στα Χανιά μέσα στον Δεκέμβριο και είχε επαφές με όλους σχεδόν τους παράγοντες μπάσκετ της πόλης, εξηγώντας τους το πλάνο του για την ΕΟΚ και θέτοντάς τους τις προτεραιότητες που θα υπάρξουν αν εκλεγεί. Η αλήθεια είναι ότι σε όλους άφησε καλές εντυπώσεις, ασχέτως αν θα τον ακολουθήσουν ή όχι στην κάλπη.

Ανάλογες επαφές στα Χανιά (με φυσική παρουσία) δεν έχουν γίνει προς το παρόν από τους υπόλοιπους υποψήφιους.

Η περίπτωση Μπάμπη Μαρκάκη

Πέραν των άλλων, οι εκλογές παρουσιάζουν και ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον, λόγω της συμμετοχής σε αυτές του προέδρου της ΕΚΑΣΚ, Μπάμπη Μαρκάκη. Ο Μπάμπης Μαρκάκης έχει δηλώσει επίσημα την στήριξή του στον Παναγιώτη Φασούλα και εκείνο βέβαια που σίγουρα δημιουργεί απορίες είναι ότι δεν στήριξε την επιλογή Βασιλακόπουλου (Πρέλιεβιτς), καθώς είναι γνωστό ότι Βασιλακόπουλος και Μαρκάκης ήταν κάτι παραπάνω από στενοί συνεργάτες, όλα τα προηγούμενα χρόνια. Άλλαξε κάτι, είναι κάτι που δεν ξέρουμε; Εκείνο που είναι σαφές είναι ότι ο Μαρκάκης πορεύεται με τον Φασούλα.

Και κάτι τελευταίο…

Εκείνο που, κατά κόρον λέγεται στα μπασκετικά στέκια των Αθηνών είναι ότι ο Παναγιώτης Φασούλας έχει τη στήριξη του Ολυμπιακού, ο Μπάνε Πρέλιεβιτς του Παναθηναϊκού ενώ ο Βαγγέλης Λιόλιος τηρεί μια πιο ουδέτερη (;) στάση.

Οι εκλογές αναμένονται, σε κάθε περίπτωση, με ξεχωριστό ενδιαφέρον, τώρα που οι υποψήφιοι έγιναν τρεις και ξεκαθάρισαν και οι προθέσεις Βασιλακόπουλου.

Βασίλης Φουντουλάκης – mirrorsports.gr