Κατηγορίες
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ IN THE SPOTLIGHT

Εκλογές ΕΠΟ – Σεϊταρίδης: «Κάποιοι ανησυχούν ότι θα χαλάσει η βόλεψή τους»

Ο Γιούρκας Σεϊταρίδης (τον οποίο η ΕΠΣ Χανίων πρότεινε για την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ) είναι ένας από τους 5 πρωταθλητές Ευρώπης που βρίσκονται στο πλευρό του Θοδωρή Ζαγοράκη για τις εκλογές της ΕΠΟ και τόνισε ότι δεν μπορεί να υπάρξει σύγκριση κανενός άλλου υποψηφίου, με τον θρυλικό αρχηγό της Εθνικής Ελλάδας.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, της Πόρτο και της Ατλέτικο Μαδρίτης, μίλησε στον Over FM για τις επερχόμενες εκλογές, αλλά και για τις αντιδράσεις κάποιων Ενώσεων, επισημαίνοντας ότι «κάποιοι ανησυχούνε ότι θα έρθουν καινούργιοι και θα χαλάσουν τη βόλεψή τους».

Οι δηλώσεις του Σεϊταρίδη
Για την έλλειψη πρώην ποδοσφαιριστών σε καίριες θέσεις: «Είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που δεν έχει τέτοια άτομα σε καίριες θέσεις. Βλέπω σε πολλές χώρες στο εξωτερικό ότι παντού σε διοίκησης είναι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές. Άλλη βαρύτητα έχει να πηγαίνει ο Ζαγοράκης να μιλάει στην Ευρώπη και άλλη να πηγαίνει κάποιος που δεν έχει σχέση με το άθλημα και δεν τον ξέρει και κανένας με την καλή έννοια».

Για το πως θα πως θα προσπαθήσουν να αλλάξουν το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Θα ήθελα να πω ότι στο σημείο που φτάσαμε έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα πρέπει να ψηφιστούμε. Ανεξαρτήτως των ονομάτων θεωρώ αδιανόητο το αν θα ψηφιστούνε αυτά τα άτομα. Εδώ κοιτάμε ποιο θα είναι το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Εγώ δε λέω πως όταν βγούμε θα λυθούν όλα τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Γι’ αυτό και θέλουμε τη βοήθεια και των μεγάλων ομάδων σε αυτή τη προσπάθεια. Για να βελτιώσουμε το ποδόσφαιρο μας πρέπει άπλα να κάνουμε τα βασικά. Τόσα χρονιά δε γίνονται ούτε αυτά. Από εκεί και πέρα θα διορθώσουμε πολλά πράγματα. Αν υπάρχει θέληση και καλή διάθεση θα βρούμε λύσεις. Έχουμε ακόμα πολύ χρόνο μπροστά μας. Θα τα κάνουμε όλα βήμα βήμα. Το ποδόσφαιρο επίσης δεν είναι μόνο η Α’ εθνική. Υπάρχουν πολύ μεγαλύτερα προβλήματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο για παράδειγμα αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα».

Για το πως αντιμετωπίζουν ορισμένες ενώσεις την υποψηφιότητα τους: «Πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία. Και επίσης λυπάμαι που το λέω, άλλα κάποιες ενώσεις δεν θέλουν να ψηφίσουν νέα άτομα για να μη χαλάσουν τη βόλεψή τους. Εγώ σαν Γιούρκας βλέπω ότι τόσα χρονιά είναι οι ίδιοι και οι ίδιοι. Τι έχουν αλλάξει όλα αυτά τα χρονιά;».

Για τις αντιδράσεις των ενώσεων αφού έγινε γνωστή η υποψηφιότητα του Ζαγοράκη: «Πείτε μου εσείς σε ποια χώρα της Ευρώπης θα έθεταν υποψηφιότητα πέντε πρωταθλητές Ευρώπης και δεν θα έβγαιναν τα σωματεία να το υποστηρίξουν. Μόνο στην Ελλάδα γίνεται αυτό. Είναι δυνατόν να τεθεί θέμα σύγκρισης με τον Ζαγοράκη στον τομέα του ποδοσφαίρου; Γράφτηκε προχθές για έμενα ότι επειδή με πρότεινε η ΕΠΣ Χανίων με πρότεινε ο κύριος Μαρινάκης. Αυτά δεν ισχύουν. Εγώ δεν έχω τίποτα με κανέναν. Υπάρχουν κάποιοι όμως που ανησυχούνε ότι θα έρθουν καινούργιοι και θα χαλάσουν τη βόλεψή τους».

Για την κατάσταση που επικρατεί στην επαρχία: «Μεγάλο στοίχημα είναι όλο αυτό που θα αναλάβουμε αν με το καλό το αναλάβουμε. Είμαι ένας ποδοσφαιριστής που έπαιζα στην επαρχία. Και το έχω δει με τα μάτια μου πως τα μεγαλύτερα ταλέντα βγαίνουν από την επαρχία».

Για ένα πολύ βασικό πρόβλημα που υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Μέσα από αυτήν τη προσπάθεια για το ποδόσφαιρο πρέπει να σταματήσει το εξής. Είμαστε η μονή χώρα στην Ευρώπη που οι παράγοντες και οι διαιτητές είναι πιο γνωστοί από τους ποδοσφαιριστές. Πρέπει να ασχοληθούμε με τους ποδοσφαιριστές. Αυτοί είναι το επίκεντρο».