Κατηγορίες
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ IN THE SPOTLIGHT

Εκλογές ΕΠΟ: “Βολές” Ψαρόπουλου σε κυβέρνηση – Τι είπε για Ζαγοράκη

Εμμέσως, πλην σαφώς, οι αιχμές είναι και στον Λευτέρη Αυγενάκη.

Στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Λέσβου, Σταύρος Ψαρόπουλος και αναφέρθηκε στο αν θα είναι υποψήφιος για τον προεδρικό θώκο της ΕΠΟ, ενώ έριξε τα…βέλη του στην κυβέρνηση για το γεγονός ότι παρεμβαίνει στο αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ.

«Για να εκλέγεσαι για 32χρόνια κάτι καλό κάνεις. Πάντα είχα σκληρούς αντιπάλους. Όπως είχα πει στην Εκτελεστική Επιτροπή θα συνεχίσω να είμαι υποψήφιος εφόσον έχω την στήριξη των Ενώσεών μου. Το θέμα με τη δική μου υποψηφιότητα έχει να κάνει ότι οι εκλογές αναβάλλονται συνεχώς δήθεν για τον κορωνοϊό για να συμπληρώσω το 70ο έτος της ηλικίας μου και να μην μπορώ να κατέβω στις εκλογές. 8 Φεβρουαρίου έχω γενέθλια αλλά δεν χάνω το δικαίωμα γιατί υπάρχουν κι άλλα άρθρα. Θα κινηθούμε και νομικά. 

Είναι απαράδεκτο να παρεμβαίνει η Πολιτεία στο αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ. Μόνο ο υφυπουργός λέει ότι υπάρχει συναίνεση των «Big 4» για άλλον υποψήφιο. Είναι να γελάς και να κλαις με όλη αυτή την κατάσταση. Έχει σημασία ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της ΕΠΟ, αλλά το σημαντικότερο είναι πώς οδηγούμαστε εκεί. Με λυπεί ότι ο πρωθυπουργός και ο υφυπουργός επιλέγουν κάποιον. Είμαι του κόμματος, αλλά ντρέπομαι με αυτή την κυβέρνηση. Δεν γίνεται να επιλέγουν αυτοί τον επόμενο πρόεδρο της ΕΠΟ.

 Πιστεύετε ότι μπορεί να αντιδράει κάποιος στην κυβέρνηση; Δεν γίνεται ένας πρόεδρος να παίρνει μόνο του αποφάσεις. Υπάρχουν όργανα. Δεν είναι θέμα Ζαγοράκη. Τον γνωρίζω πολύ καλά τον Θόδωρο και θεωρώ ότι έχει προσφέρει πολλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν ξέρω ποιους συνεργάτες θα έχει ο κ. Ζαγοράκης. Αν μου πουν οι δικοί μου φίλοι που με στηρίζουν εδώ και χρόνια Σταύρο άστο και κάνε πίσω, δεν θα κάνω εγώ τον ήρωα. Όλα αυτά θα συζητηθούν την Δευτέρα. 

Ούτε με τη διαιτησία μπορεί να κάνει κάτι η ΕΠΟ, ούτε με τις δικαστικές υποθέσεις. Αν νομίζετε ότι οι επιτροπές αυτές πάνε αλλού και γίνουν καλύτερα τα πράγματα, γελιέστε. Το VAR μας έσωσε. Έχουμε καλούς διαιτητές και πρέπει οι ομάδες να αφήσουν τους Έλληνες ρέφερι να δείξουν το έργο τους. Έχουμε αφήσει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο έρμαιο. Η ΕΠΟ πρέπει να βρει νέους πόρους για στηρίξει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. 

Ένα άλλο θέμα είναι η Εθνική μας ομάδα που δεν έχει έδρα να αγωνιστεί και γήπεδο να προπονηθεί. Κατάντια. Για έδρα θα μπορούσαμε να προτείνουμε το νέο γήπεδο της ΑΕΚ και έπειτα του ΠΑΟΚ εφόσον γίνει. Δεν είναι μόνο αυτά, υπάρχουν κι άλλα γήπεδα, αλλά είναι ντροπή κάθε φορά που ακούγεται ένα γήπεδο για να αγωνιστεί το αντιπρσωπευτικό μας συγκρότημα να υπάρχουν αντιδράσεις».

metrosport.gr