Κατηγορίες
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Εκλογή προέδρου της ΕΠΟ από το σύνολο των σωματείων που είναι αναγνωρισμένα από τη ΓΓΑ

Η πρόθεση της κυβέρνησης είναι διακηρυγμένη.

Στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο το οποίο παρασκευάζεται και σύντομα, ίσως και τις επόμενες ημέρες, κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή, θα πρόβλεπεται, για πρώτη φορά μετά από περίπου 20 χρόνια, η αλλαγή του εκλογικού συστήματος της ΕΠΟ.Ειδικότερα, όπως έχει ήδη ειπωθεί από κυβερνητικούς αξιωματούχους, θα δίνεται το δικαίωμα ψήφου στα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία.Όχι σε όλα. Σε αυτά που έχουν εγγραφεί στο μητρώο της ΓΓΑ και θεωρούνται αναγνωρισμένα.

Σε περίπτωση που αυτή η διάταξη περάσει, τότε η πρώτη εκλογή στην οποία εκλέκτορες θα είναι τα σωματεία και όχι οι ΕΠΣ, θα είναι η εκλογή του νέου προέδρου της ΕΠΟ, που θα γίνει τον προσεχή Ιούνιο.Μέχρι σήμερα, παρά τις κατα καιρούς διακηρύξεις, καμία κυβέρνηση, δεν μπόρεσε να αλλάξει, το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ, χωρίς τη θέλησή της (της ΕΠΟ).Πρόκειται για το μαλακο υπογάστριο της ομοσπονδίας και το λεγόμενο “σκληρό πηρύνα” του αυτοδιοίκητου.

Ερωτηματικό αποτελεί αυτή τη στιγμή η στάση που θα κρατήσουν οι FIFA/UEFA, οι οποίες βλέπουν την ΕΠΟ να μην εφαρμόζει την ολιστική μελέτη σχεδόν έξι μήνες μετά τη ψήφισή της από τη γενική συνέλευση.

Πηγή: soccerplus.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.