Κατηγορίες
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ελληνοτουρκικά: Το ελληνικό κόλπο για την καταστροφή της οικονομίας της Τουρκίας (Vid)

Το ελληνικό κόλπο για την καταστροφή της οικονομίας της Τουρκίας τέθηκε σε εφαρμογή και οι Τούρκοι τώρα κατάλαβαν πως την πάτησαν.

Η Ελλάδα πρωτοστάτησε για την αποδοχή του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού στην Ε.Ε.. Μάλιστα το πιστοποιητικό δέχτηκε ακόμα και η Γερμανία η οποία αρχικά αντιδρούσε.

Σήμερα τα περισσότερα κράτη – μέλη της ΕΕ τάσσονται υπέρ της ελληνικής πρότασης.

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πλησίασαν σε μια συμφωνία για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, με ορίζοντα να είναι έτοιμα σε περίπου τρεις μήνες.

Τι σημαίνει όμως αυτό το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού;

Σημαίνει πως οι Ευρωπαίοι πολίτες – τουρίστες θα μπορούν να ταξιδεύουν με αυτό σε χώρες της Ε.Ε., μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Τι σημαίνει όμως αυτό για την Τουρκία;

Σημαίνει πως οι Τούρκοι δεν θα μπορούν να ταξιδέψουν πουθενά εντός Ε.Ε. αλλά και οι Ευρωπαίοι τουρίστες δεν θα μπορούν να πάνε στην Τουρκία.

Αυτό θα γίνει γιατί οι Τούρκοι εμβολιάζονται με το κινεζικό εμβόλιο, το οποίο δεν έχει εγκριθεί από την Ε.Ε.

Έτσι ουσιαστικά οι Τούρκοι είναι σα να μην… εμβολιάζονται.

Στην Τουρκία δεν θα μπορούν να πάνε ούτε καν οι Τούρκοι κάτοικοι της Γερμανίας.

Το μόνο που έχει να περιμένει η Τουρκία είναι να εγκριθεί το κινεζικό εμβόλιο.

Αν δεν εγκριθεί το κινεζικό εμβόλιο η οικονομία της Τουρκίας θα δεχτεί τρομερό χτύπημα, αφού δεν θα εισπραχθούν τα έσοδα σε πολύτιμο συνάλλαγμα που αναμένει η Άγκυρα.

Θα μπορούσε κάποιος να πει πως η εμμονή της Ελλάδας για το πιστοποιητικό εμβολιασμού έφερε σε δυσμενή θέση την Τουρκία που είναι ανήμπορη να αντιδράσει.

Πηγή: sportime.gr