Κατηγορίες
SUPER LEAGUE 2 IN THE SPOTLIGHT

“Ελπιζουμε η SL2 να ξεκινήσει στις αρχές Ιανουαρίου”

“Πάμε για έναρξη το νέο έτος” είχε τονίσει στις αρχές Νοεμβρίου ο Νίκος Σαμολαδάς κόντρα σε προγνωστικά και διάφορες τοποθετήσεις και κατά πως φαίνεται αξιολόγησε σωστά την κατάσταση.

Σε λίγες ημέρες μπαίνουμε στον Δεκέμβριο και “φως στο τούνελ” δεν υπάρχει. Τουλάχιστον όχι ακόμη και άπαντες ελπίζουν πως η επιτροπή των λοιμωξιολόγων θα ανάψει το “πράσινο” φως άμεσα.

Ο γενικός διευθυντής της ΠΑΕ Τρίκαλα, Νίκος Σαμολαδάς σε δηλώσεις του στο goaltrikala.gr τόνισε αρχικά:
“Προσπαθούμε να κρατάμε τους ποδοσφαιριστές σε εγρήγορση. Με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας ακολουθούν τα προγράμματα που τους δίνουν οι προπονητές τους και στόχος είναι να διατηρείται η ψυχολογία των παικτών ψηλά αλλά και ένα επιθυμητό σημείο φυσικής κατάστασης”.

Για το διάστημα που θα χρειάζεται να επανέλθει ο ποδοσφαιριστής:
“Ως ποδοσφαιριστής ποτέ μου δεν είχα τόση μεγάλη αποχή ειδικά μετά από προετοιμασία και αυτό σημαίνει ότι ο οργανισμός του ποδοσφαιριστή μετά από τόσο καιρό αγωνιστικής απραξίας είναι σίγουρα στο 30%. Τα παιχνίδια και το καθημερινό πρόγραμμα δίνουν ρυθμό στους παίκτες και αυτό λείπει. Αν μας πουν κάποια στιγμή μπείτε για προπονήσεις χρειάζεται τουλάχιστον 15 ημέρες επαφή με την μπάλα σε ομαδικό επίπεδο για να πούμε ότι μπορούν να διεξαχθούν παιχνίδια αλλά και αυτό είναι επίφοβο καθώς πολύ δύσκολα οι ποδοσφαιριστές θα μπορούν να βγάλουν 90 λεπτά αγώνα. Για να πούμε ότι επιστρέφει ο οργανισμός σε πλήρη ρυθμό χρειάζεται τουλάχιστον ένα μήνα αλλά αυτό είναι ανέφικτο λόγω πίεσης χρόνου.

Για το γεγονός ότι έχει προβλέψει σέντρα το νέο έτος και αν υπάρχει χειρότερο σενάριο:
“Δεν θέλω να πιστεύω πως θα ακυρωθεί η χρονιά. Θα μιλάμε για εκατοντάδες ανέργους και οικονομική καταστροφή του ποδοσφαίρου. Θέλω να πιστεύω ότι με τόσες πιέσεις θα αλλάξει κάτι και θα επιστρέψουμε στις προπονήσεις τον Δεκέμβριο και το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις αρχές Ιανουαρίου. Μακάρι να γίνει και πιο γρήγορα”.

Για την δήλωση του Αϊβάζογλου ότι αν θα μπορούσε λόγω αυτής της κατάστασης να απεμπλακεί από το ποδόσφαιρο:
“Είναι ένας επιχειρηματίας οι δουλειές του οποίου λειτουργούν εντελώς διαφορετικά από το ποδόσφαιρο. Διανύει το τρίτο έτος της παρουσίας του στον ΑΟ Τρίκαλα και γενικότερα στο ποδόσφαιρο και βλέπει ότι κάθε χρόνος είναι χειρότερος από την προηγούμενο και δεν μπορεί να οργανώσει τα πράγματα όπως ο ίδιος θα ήθελε. Προφανώς όπως και πολλοί παράγοντες στην Ελλάδα που θέλουν να ασχοληθούνε σοβαρά με αυτό το άθλημα νιώθουν ότι δεν μπορούν να φέρουν σε πέρας τα σχέδια τους”.

Αν το πλάνο έγινε έχοντας στο μυαλό του ότι θα αντιμετωπίσουμε μια τέτοια κατάσταση:
“Δεν ήθελα να πιστέψω ότι θα έχουμε μια τέτοια κατάσταση αλλά ρεαλιστικά το είχα στο μυαλό μου. Να δημιουργήσουμε δηλαδή μια ομάδα με ελληνικό κορμό και νεαρά παιδιά που θα έχουν φιλοδοξίες και στο οποίο πλάνο θα μπορούσε να ανταποκριθεί χωρίς προβλήματα ο πρόεδρος”.

Για το πως ζει την καραντίνα στην Θεσσαλονίκη;
“Με υπομονή όλος ο κόσμος. Προέχει η υγεία μας και είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε τους κανόνες. Δυστυχώς έχει αλλάξει ο τρόπος της ζωής μας και μακάρι να επανέλθουμε γρήγορα στην κανονικότητα”.

liganews.gr