Κατηγορίες
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ

Επανεκκινεί το πρώτο μεγάλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα! 15 Μαΐου αρχίζει η Μπουντεσλίγκα

Παρά τις αρχικές αντιρρήσεις της Άνγκελα Μέρκελ που ομιλούσε για … 22 Μαΐου.

Με επιστολή του στις 36 ομάδες που αγωνίζονται στις δυο «μεγάλες» κατηγορίες του γερμανικού ποδοσφαίρου, ο Κρίστιαν Ζάιφερτ, ανέφερε ότι «έχοντας ζυγίσει όλα τα δεδομένα, το προεδρείο της DFL αποφάσισε σήμερα την επιστροφή της Bundesliga και της Bundesliga 2 στη δράση από τις 15 Μαΐου του 2020».

Μόλις λίγες ώρες νωρίτερα, οι πολιτικές Αρχές της Γερμανίας είχαν δώσει το «οκ» για να αρχίσει ξανά το ποδόσφαιρο στη χώρα. Παράλληλα, στην ίδια επιστολή σημειώνεται πως «η DFL έχει ήδη εξετάσει προσεκτικά πιθανές ημερομηνίες για την συνέχιση της σεζόν».
Ωστόσο, απόφαση για το ποια αγωνιστική θα παιχτεί δεν έχει παρθεί ακόμα και αναμένεται αυτό να γίνει την Πέμπτη.

Πάντως, η απόφαση για να κυλήσει ξανά η μπάλα στο χορτάρι στις 15 του μήνα, συνοδεύτηκε και από διαφωνίες. Ο δήμαρχος της Βρέμης, Αντρέας Μποβενσούλτε, τις εξέφρασε στην τηλεδιάσκεψη των Πρωθυπουργών, μάλιστα.

Παράλληλα και οι εκπρόσωποι των επαγγελματικών ομάδων χωρίστηκαν σε δύο «στρατόπεδα»: κάποιοι ήθελαν επανέναρξη στις 15/05 κάποιοι άλλοι μια εβδομάδα αργότερα.

Σε κάθε περίπτωση, παραμένει ανοιχτό στην επιστολή από ποια αγωνιστική θα αρχίσουν ξανά τα δύο πρωταθλήματα. Ωστόσο, η… τάση είναι να παιχτεί η 26η αγωνιστική, έτσι ώστε να διατηρηθεί και το αρχικό πλάνο.

sport-fm.gr